Horváth Csaba (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: azért ment ki a térre, hogy személyesen győződjön meg, valóban javult-e a közbiztonság az állandó rendőri jelenlétnek köszönhetően, illetve megvizsgálja, milyen további intézkedéseket lehet hozni az új állapotok tartós fennmaradásáért.

Hirdetés

Horváth Csaba közölte: azt az információt kapta a rendőröktől, hogy legalább két járőrpárosra van szükség a most tapasztalható rend fenntartásához.

A polgármester a rendőrfőkapitányhoz és a belügyminiszterhez fog fordulni, hogy megtudja, miként tudják hosszú távon garantálni a rendőri jelenlétet. Tudatta: Zugló az önkormányzati rendészettel tud hozzájárulni a közös munkához.

Közel húsz térfigyelő kamerát szereltek fel korábban a zuglói oldalakra, hogy növeljék a közbiztonságot. Ezeket részben a közterület-felügyelet, részben a zuglói rendőrkapitányság felügyeli – közölte Horváth Csaba.

Korábban írtuk

A polgármester jelezte: további intézkedést készítenek elő, például korlátozni kívánják az ottani kocsmák nyitvatartását, „hogy a korábban tapasztalt jelenség ne újulhasson ki”.