Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Hirdetés

A Magyar Nemzet hétfőn az Átlátszó.hu portált idézve arról írt: a politikus az előterjesztésével a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatát úgy módosítaná, hogy polgármesterként egy személyben döntést hozhatna szinte bármely ügyben, ha a kérdést halaszthatatlannak minősíti. Egy salátarendelet értelmében pedig a közpénzek felhasználásáról és az ingatlanvagyon értékesítéséről is szélesebb körben dönthetne.

Horváth Csaba az Átlátszó cikkére reagálva, a Facebook-oldalán arról írt, hogy „az eddigi eredményeket semmibe véve, a jövőbeni átláthatóságot támadta meg az atlatszo.blog.hu hazug, manipulatív és félrevezető cikke, amely Zugló Önkormányzatának tervezett szmsz-módosítását magyarázta félre. Ezzel az önkormányzat működését alapjaiban meghatározó szabályrendszerrel kapcsolatos közbizalmat ásta alá, és becsapta a közvéleményt.”

Közölte: „a közbizalom helyreállítása érdekében” a szakmai szempontoknak megfelelő módosítást visszavonja, hogy elejét vegye a további rosszindulatú politikai támadásoknak.

Horváth Csaba az eskütételeket követően mondott beszédében kijelentette: minden jó kezdeményezést megvalósítanak, azért, hogy Zugló valóban biztonságos, fejlődő, zöld és gondoskodó városrész lehessen.

Zuglói Fidesz-KDNP: Zuglóban még nagyobb fokozatba akarja kapcsolni a pénzszivattyút az MSZP

Zuglóban még nagyobb fokozatba akarja kapcsolni a pénzszivattyút az MSZP – mondta a Fidesz-KDNP zuglói frakcióvezetője hétfőn Budapesten újságíróknak.
Rozgonyi Zoltán, az önkormányzat képviselő-testületének alakuló ülése előtt arról beszélt, hogy a sajtóban megjelentek szerint Horváth Csaba (Momentum-Dk-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármester egy új képviselő-testületi szervezeti és működési szabályzatot (szmsz) terjesztett volna be, és ezzel minden pénzügyi és gazdasági ügyben magához kívánta vonni a döntés jogát, illetve szűkebb körben, bizottsági szinten próbálta ezeket a kérdéseket tárgyalni, csorbítva ezzel a képviselő-testület és a képviselők jogait.
Mint mondta, már a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely korábbi polgármestersége alatt is nyilvánvaló volt, hogy a kerület „a baloldalon belüli harcok színtere”. Erről egyébként Karácsony Gergely beszélt még polgármesterként, amikor „a szocialisták pénzszivattyúját” is említette egy nyilvánosságra került beszélgetésben – fűzte hozzá Rozgonyi Zoltán.
Úgy fogalmazott: „most, hogy szocialista polgármestere lett Zuglónak, még nagyobb fokozatba kívánják kapcsolni a jelek szerint ezt a pénzszivattyút”.
Rozgonyi Zoltán teljes mértékben károsnak nevezte, hogy 100 millió forintos összeghatárig bizottság döntsön ingatlanok értékesítéséről, miközben korábban ez a képviselő-testület hatáskörbe tartozott.
Rozgonyi Zoltán szerint két dolgot jelez az a folyamat: az egyik, hogy az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknál megindult a „tülekedés” a pozíciókért, a pénzért és a hatalomért; a másik pedig az, hogy a fideszes önkormányzatok által felhalmozott forrásokra vélhetően rá akarják tenni a kezüket.

MTI