Fotó: T. Szántó György/Demokrata
Hirdetés

A szakértő szerint a csaknem harmincéves jogszabályban a nemzetbiztonsági kockázat definícióját kellene hozzáigazítani a kor elvárásaihoz. Erre jelenleg meg is van a lehetőség, hiszen a kormányoldalnak megvan a törvény módosításához szükséges kétharmados többsége.

A vezérőrnagy úgy véli, szükség lenne arra is, hogy átvilágítsák az ország­gyűlési képviselőket még az előtt, hogy felvennék a mandátumukat. Horváth József felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg csak az Országgyűlés nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottságának tagjait világítja át az Alkotmányvédelmi Hivatal, márpedig bármelyik képviselő birtokába is kerülhetnek olyan információk, amelyek érzékenyek a magyar nemzet biztonsága szempontjából.

A képviselők átvilágítása során együtt lehetne működni a partnerszolgálatokkal, sokféle megoldás létezik, és nem dughatjuk homokba a fejünket – fejtette ki Horváth, hozzátéve: nem zárhatjuk ki azt sem, hogy bármely állam oldaláról érkezhet olyan fenyegetés, amely ellen fel kell tudnunk lépni.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk