Hirdetés

Tóth Bertalan (MSZP) felszólalásában történelmi eseménynek nevezte az előválasztást, majd arról beszélt: a demokrata ellenzéki szövetségen belüli versengés véget ért. Támogatásáról biztosította a megválasztott miniszterelnök-jelöltet, és azt mondta: ezt várják el a többi ellenzéki párttól is. Márki-Zay Pétertől pedig azt várják, hogy hallja meg a fiatalok és a nélkülözők hangját – tette hozzá.

Kiemelte: a szocialisták ragaszkodnak ahhoz, hogy 2022 után évente tizenötezer bérlakás épüljön fiataloknak és nélkülözőknek a helyi önkormányzatok bevonásával, valamint ahhoz, hogy évente 200 ezer lakás felújítása valósuljon meg.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában úgy fogalmazott: az összevissza beszélés oda sodorta az MSZP-t, hogy most már a DK sem a nagy pártok közé sorolja őket.

Hangsúlyozta: a szocialisták kormányzásuk alatt nem tették könnyebbé az emberek lakhatását. Megszüntették a forinttámogatott lakáshiteleket, devizahitelekbe kergették az embereket, és a lakásfenntartást sem tették egyszerűbbé, amikor tizenötször emelték a rezsi árát – jegyezte meg.

Korábban írtuk