Hadd reagáljunk Karácsony Gergely friss, videós bejelentésére!Ideje lenne, ha Karácsony Gergely végre meghallaná a…

Posted by Fidesz Budapest on Friday, November 20, 2020
Hirdetés

„A hét elején beharangozott lakosságot érintő megszorítási terveket határozottan elutasítjuk. A főpolgármester azon szándékát azonban támogatjuk, hogy a Fővárosi Önkormányzat ”vízfején„ kíván spórolni” – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Fidesz budapesti szervezete szerint a főpolgármester-helyettesek számának csökkentése, az egyes cégek és azok vezetőségeinek összevonása jó irány. A konkrét intézkedéseket azonban szeretnék látni, számtalan kérdés csak a megvalósítás során fog eldőlni – tették hozzá.

Szeretnék tudni például azt, hogy a bejelentett szerkezeti változásokból évente milyen összegű megtakarítást remél a főpolgármester, és bíznak abban, hogy komoly számítások vannak a tervezett intézkedések mögött.

Kíváncsiak arra, hogy a bécsi és a berlini stadtwerke modell mintájára készülő fővárosi cégből miért került ki a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., valamint a BKK-nál tervezett vezérigazgatói csere jelenthet-e bármi változást annak fényében, hogy Draskovics Tibor a háttérből egyszemélyben irányítja az egész vállalatot.

Korábban írtuk

Karácsony Gergely pénteken közösségi oldalán jelentett be takarékossági intézkedéseket: összevonnak több fővárosi céget, csökkentik a közgyűlési bizottságok számát, és Dorosz Dávid lemondása után nem töltik be főpolgármester-helyettesi posztját.