Hirdetés

A kisfilm több hasznos információt tartalmaz: az ünnepség helyszíne a Nyugati tér és a Kossuth tér között közlekedő alacsonypadlózatú 70-es és 78-as trolibusszal, valamint a 15-ös busszal közelíthető meg.

A kerekesszékes vendégek és kísérőiknek fenntartott hely a Kossuth téren az Andrássy Gyula lovas szobor és a Parlament épülete között lesz, valamint ülőhelyek és speciális mellékhelyiségek is a mozgáskorlátozottak rendelkezésre állnak majd.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a videóban elmondta, hogy az augusztus 20-ai ünnepség előkészítésén már gőzerővel dolgoznak a szervezők, húsz helyszínen, több programmal, több száz programelemmel készülnek a Szent István-napok megünneplésére.

A videóban Szekeres Pál paralimpiai bajnok is arra buzdít mindenkit, hogy idén ismét közösen ünnepeljék az államalapítás napját.

Korábban írtuk

Kiemelték, hogy Magyarországon mindenkinek joga és lehetősége van méltó módon ünnepelni, emlékezni, ezért a kormány 2017-ben együttműködési megállapodást írt alá a legnagyobb fogyatékosügyi érdekképviseleti szervezetekkel, és vállalta, hogy a nemzeti ünnepeken – március 15-én, október 23-án és augusztus 20-án – a fogyatékossággal élőknek is biztosítja az ünneplés lehetőségét.

A kisfilm megtekinthető a www.szentistvannap.hu honlapon, amelyen további információk is találhatók a rendezvényekről.