– A legfontosabb változás, hogy a kerékpárral nem felvonulni fogunk, hanem közlekedni. Mivel hétköznap lesz, a rendőrséggel nem fogjuk lezáratni az utakat az autósok elől, ahogy eddig tettük. Egyedül az Andrássy út lesz lezárva.

– Milyen útvonalon fognak menni a kerékpárosok?

– Nincsen előre meghatározott útvonalunk. Két demonstrációt fogunk tartani. Az egyik a Hősök terén lesz 18.30-kor, a másik a Moszkva téren 20.00-kor. Mindenki szabadon eldöntheti, hogyan fog a kerékpárján eljutni a Hősök teréről a Moszkva térre.

– Nem lesznek forgalomirányítók sem?

– De, csak kevesebb feladatuk lesz, mint eddig. Főleg arra figyelnek majd, hogy ne a járdán és ne a villamossínen menjen a kerékpáros. A másik demonstráció helyszíne, a Moszkva tér hivatalosan nem lesz lezárva. Ott a Critical Mass aktivistái fognak ügyelni arra, hogy a villamosforgalom zavartalan legyen, ha megtelik a tér biciklisekkel. Rendőrök csak a nagyobb kereszteződésekben lesznek. A főváros vezetése eddig nem sokat tett azért, hogy az autómentes nap valóban autómentes is legyen. Szeretnénk mi megrendezni az első igazi autómentes napot.