Hirdetés

„Javasoltuk, hogy Tóth Csabát, Horváth Csabát, Molnár Zsoltot és Baja Ferencet is hívják meg, hogy elmondhassák, hogyan működött a sajtóban olvasható parkolási maffia. Erről Bagdy Gábor írt levelet Havasi Gábornak (Momentum), a vizsgálóbizottság elnökének”

– számolt be a Fidesz Budapest Facebook-oldalán. Bagdy Gábor levelét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Elnök Úr!

Budapest Főváros Önkormányzatának Közgyűlése 1/2020. (VII.9.) határozatával Vizsgálóbizottságot hozott létre. A Vizsgálóbizottság által vizsgálandó témák egyike A Budapesti Parkolási Rendszer elmúlt 25 éves működése, kitekintéssel a kerületi parkoló rendszerek működésére is. A Vizsgálóbizottság 2020. október 20-ai ülésén már foglalkozott ezen témával.

Az utóbbi napokban-hetekben sajtóhírek jelentek meg Zugló parkolási rendszerének kialakításához és működtetéséhez köthető korrupciógyanús eseményekről. A sajtóhírek szerint korrupció gyanúja merülhetett fel Tóth Csabával, Horváth Csabával, Molnár Zsolttal és Baja Ferenccel kapcsolatban.

Megítélésem szerint a Fővárosi Közgyűlés hivatkozott döntése értelmében feltétlenül szükséges a felsorolt személyek meghallgatása. Tartozunk azzal a budapestieknek, hogy ebben az ügyben is tiszta vizet öntsünk a pohárba.

Mindezek tükrében tisztelettel felkérem Elnök urat, hogy gondoskodjon Tóth Csaba, Horváth Csaba, Molnár Zsolt és Baja Ferenc meghívásáról, hogy a sajtóhírekben megjelent állításokkal kapcsolatban az érintettek a Vizsgálóbizottság előtt képviselhessék álláspontjukat.

Budapest, 2022. március 08.

A Zugló parkolási rendszeréhez köthető korrupciógyanús eseményekkel kapcsolatos korábbi cikkeinket ITT, ITT és ITT olvashatják.

Korábban írtuk