„Ujhelyi István egy nap alatt visszavonta a kezdeményezést Gyurcsány náci tagozata kedvéért, a baloldalon teljes a káosz, erről próbálják meg kétségbeesetten elterelni a figyelmet”

Hirdetés

– válaszolta a minisztérium az ATV-nek, miután Ujhelyi István vasárnap a Facebook-oldalán bejelentette: hivatalosan is benyújtja az illetékes választási bizottságnak azt a jogászokkal egyeztetett kérdést, miszerint

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt Magyarország Európai Uniós tagsága iránti elkötelezettségéről?”

A Magyar Nemzet emlékeztet, Ujhelyi István hétfőn már vissza is vonta kezdeményezését, mivel több baloldali politikus, így a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc és Cseh Katalin EP-képviselő is bírálta emiatt. Gelencsér Ferenc közösségi oldalán óriási hibának nevezte a szocialista politikus tettét:

„Magyarország az EU teljes jogú tagja. Ennek a tagsági viszonynak a megkérdőjelezését bedobni a politikai aréna napirendjének kellős közepébe, és valós, súlyos téttel bíró vita tárgyává tenni, több mint bűn – óriási hiba.”

Cseh Katalin szintén „teljesen felesleges politikai hazardírozásnak” nevezte a hasonló referendumot, és a Brexitre utalva kijelentette: a Momentum nem támogatja kezdeményezését. Ezután Cseh Katalin és Ujhelyi István szópárbaját olvashatták a kommentelők a „belső ellenzéki szkanderről” – írja a Magyar Nemzet.

A szocialista politikus hétfőn kiadott egy közleményt is, amelyben azt írta, a kezdeményezést a „legfelső fiókba rakja”, mert szerinte nem az a fontos, hogy az ellenzék kezdeményez-e egy ilyen népszavazást, hiszen nem ezen múlik a magyarok uniós tagsága, hanem azon, hogy az emberek hogyan vélekednek erről a kérdésről.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke viszont fenntartja saját kezdeményezését annak ellenére, hogy a Jobbik honlapján olvasható, 2003-as alapító nyilatkozat szerint „Elfogadhatatlan számunka az az uniós tagság, amely nemzeti függetlenségünk végzetes megcsonkításával jár!”

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk