A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábbi intézkedése nyomán 2010. július 4-től ismét vonatozhatnak az utasok a Székesfehérvár-Komárom, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred és Lajosmizse-Kecskemét szakaszokon. A bevezető menetrendek szerint átmenetileg napi 4-6 járat közlekedik e vonalakon. A tárca a helyi igények felmérését, a járatindulási idők kiigazítását őszre, az iskolakezdésre ígérte.

Az elmúlt napokban öt helyszínen, az érintett települések, Regionális Közlekedésszervezési Irodák és a MÁV-START Zrt. képviselőinek részvételével megtörténtek a szükséges egyeztetések.

A szakminisztérium a napokban dönt az elfogadható menetrendi módosításokról. Az elsősorban a diákok utazási igényeinek jobb kiszolgálását célzó változtatások szeptember elsejétől lépnek életbe.

Az augusztusi megbeszélések tárgya kizárólag a vasúti elérés feltételeinek javítása volt. A vonatpótló autóbuszjáratok közlekedését a tervezett későbbi változtatások érinthetik majd. A vonalak végleges menetrendjeit további egyeztetések nyomán decemberre alakítja ki a szaktárca.