A Jobbik jelentéktelen elnöke egy zenés PowerPoint-prezentációval készült az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára, amelyben a Rákosi-rendszerrel állítja párhuzamba az „Orbán-rezsimet”.

Fotó: MTI, archív

Igénytelen, ócska kivitelezés, hazug, hitvány tartalom – ilyen Sneider Tamás október 23-ja. 

A jobbikos összeállításból sajátos kép rajzolódik ki a diktatúra természetéről, megtudhatjuk például, hogy alappillérei közé tartozik a vadászat és a békeharc/békemenet is. A hamis analógiák sorában nettó hazugságokat, fogalomzavart és mély sötétséget találhatunk. A jobbikos boszorkánykonyhában mindent megtettek, hogy minél több, úgynevezett párhuzamot kiizzadjanak magukból.

A szétmálló Jobbikban szemmel láthatóan még mindig nem tudják feldolgozni a választási kudarcot, ennek megfelelően fideszes szavazatvásárlásról beszélnek a kékcédulás választások mintájára. Vádaskodás tények és bizonyítékok nélkül, most is csak erre futotta. A szélkakasok elnöke az állami kitüntetések és a bírói függetlenség miatt is siránkozik. Előbbinél felmerül a kérdés, azok a baloldali, liberális értelmiségiek, művészek, akik kitüntetésben részesültek az Orbán-kormány ideje alatt, ők is pártállami káderek? Ami a független igazságszolgáltatást illeti, a felvetés már csak azért is megmosolyogtató, mert amikor a bíróságok az ő javukra döntenek, nem győzik ezt az igazság diadalaként minél jobban szétkürtölni. A Jobbik szerint a kitelepítés és a kilakoltatás közé is egyenlőségjelet lehet tenni, ami elképesztő tudatlanságról vagy döbbenetes aljasságról árulkodik. (Ezzel kapcsolatban érdemes elolvasni egy kitelepítést átélő asszony beszámolóját.) Ugyanígy veszik szájukra és állítják párhuzamba az erőszakos téeszesítést a földosztással, amit ők törvényesített földrablásnak neveznek. 

A hazug kis videót a szürkeségből hasztalan kitörni próbáló Sneider Tamás büszkén mutogatja Facebook-oldalán, megteheti, és semmi bántódása nem esik, miközben állítólag dübörög a diktatúra. Képzeljük el, a Rákosi-rendszerben egy ilyen kis összeállításért mi járt volna neki…

Az ellenállás napja

ELLENÁLLÁS – Ne engedjük, hogy a történelem ismételje önmagát. Találkozzunk 15:30-kor a Magyar Rádió épülete előtt! https://www.facebook.com/events/243598976325805/

Gepostet von Sneider Tamás am Montag, 22. Oktober 2018