A PestiSrácok.hu most bizonyítékot szerzett arra, hogy a hivatalosan Írországban székelő európai Facebook-központ megbízható és megbízhatatlan kategóriába sorolja a magyar hírportálokat – olvasható a honlapon.
 


Fotók: ShutterStock.com, illusztráció

„Portálunk mindenben aláveti magát az uniós és a magyar jogszabályoknak és a médiahatóságnál is regisztráltatta magát, mégis rendszeresen felfüggesztik szerkesztőinket, karanténba helyezik posztjainkat, letiltják promócióinkat, mitöbb: még viccelődésre is marad idejük, hiszen a PestiSrácok.hu tevékenységi körét a rendszer ennek a hétnek az elején ‘hír- és médiaoldalról’ ‘politikai szervezetre, kormányzati szolgáltatásra’ módosította” – olvasható a cikkben.

Olyan extrém helyzetek is előfordulnak, mint amikor a kommunizmus áldozatainak emléknapján arra hivatkozva utasították el a Köbli Norberttel, az Örök tél című Gulág-dráma forgatókönyvírójával készített 061.hu-interjújuk promotálását, hogy az olyan bejegyzést reklámoz, amely “negatív élményt okoz” az olvasónak.

Hogy a Facebook milyen módon kategorizálja a magyarországi hírodalakat, erre a linkre kattintva megtudhatják a PestSrácok.hu cikkéből.

demokrata.hu