Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely
Hirdetés

Mindazok, akiknek érdemben nem igazán sikerült hozzájárulni a védekezéshez és a rendkívüli helyzet kezeléséhez, fakenews-terjesztésben és mocskolódásban hozták a szintet. Amikor éppen nem diktatúráztak vagy álmentős kamuvideóval vizionáltak népirtást, Müller Cecíliát, a több évtizedes valódi egészségügyi szakmai múlttal és négy szakvizsgával rendelkező országos tisztifőorvost gúnyolták, aki csaknem száz napon át, nap mint nap hajlani 5 órakor ült autóba a Fejér megyei Nagyvenyimben, hogy már az operatív törzs reggeli ülésén ott legyen, fontos döntéseket hozzon és védje a magyar emberek egészségét az egész világot térdre kényszerítő vírussal szemben.

Szinte nem volt nap, amikor ne kötöttek volna bele valamiért: szóról-szóra analizálták szövegeit, hátha nyelvtani hibát találnak benne; ha ilyen nem volt, az öltözékére, frizurájára tettek megjegyzéseket, amiért az nem elég trendi. Több ízben megkérdőjelezték szakértelmét, hozzáértését, végül odáig merészkedtek, hogy vallásosságát vették ordenáré gúnyolódásaik célkeresztjébe.

98 nappal a veszélyhelyzet elrendelése után mérleget vonva Müller Cecília és a károgók között az eredmény nagysok kontra nulla. Miközben a gyalázkodóknak a temérdek fake news-on kívül semmit sem sikerült letenni az asztalra a védekezés érdekében, a tisztifőorvos, illetve az operatív törzs receptje működött. Ma már nyugodtan kijelenthetjük: hazánk vészelte át a legenyhébb következményekkel a koronavírus-járvány első hullámát.

Korábban írtuk

Az operatív törzs sajtótájékoztatóinak felvételét nem egyszer szedték ízekre, hogy abból paródiákat, gúnyvideókat készítsenek, százszorosan kiélezve, karikírozva, ha a védekezés megfeszített tempója mellett nem minden mondat hangzott el tökéletes nyelvtani szerkezetben, vagy éppen túl egyszerű tanácsokat adott, mint a kézmosás. Az internet népe napokig élcelődött azon, amikor Müller Cecília azt találta mondani, hogy “csökkent az elhunytak száma”, pedig csak az nem értette, aki nem akarta, hogy az egy nap alatt elhunytak számáról szólt a jelentés.

Mindezek az ízléstelen poénkodások eltörpülnek amellett, amilyen támadásokat az ellenzéki oldalról át kellett élnie támogató segítség helyett a tisztifőorvosnak. Ellenzéki politikusok és a balliberális sajtó nem egyszer kérdőjelezte meg hozzáértését, dilettantizmust emlegetve. Tanácsaiból, tájékoztatásából kiragadott mondatokkal igyekeztek lejáratni. Ebben a Párbeszéd intézményesen is élen járt, amikor külön karikatúra-videót készítettek és terjesztettek a tisztifőorvos szakmai hitelességének csorbítására:

Tuti tippek Müller Cecíliától

Válogatás Müller Cecília legfontosabb tanácsaiból. #Párbeszéd

Gepostet von Párbeszéd Magyarországért am Freitag, 24. April 2020

Müller Cecília pedig napról-napra, hétről-hétre keményebben állta a sarat és pattintotta vissza a támadó, kekeckedő megjegyzéseket, méghozzá mérhetetlen türelemmel.

Talán mindezek hatására szabadultak el a gyalázkodók, akik nem bírták elviselni, hogy mérgezett nyilaik lepattannak a tisztifőorvosról, ezért végül vallásossága miatt olyan ocsmány támadásokat indítottak ellene, amellyel az egész kereszténység lelkébe, méltóságába tiportak, persze a maguk viccelődő módján.

A teljes cikk a PestiSrácok.hu oldalán olvasható.