Karsay Dorottya, a „Milla-tüntetés” arca, Polgár Dóra, a Hallgatói Hálózat (HaHa) egyik vezérszónoka, Papp Réka Kinga, a Kettős Mérce sajtószabadság-tüntetéseinek a szónoka és Kálló Dániel, korábban a Független Diákparlament és az MSZP–Párbeszéd közös EP-listájának tagja. A felsorolt fiatalokban egy valami közös: az utóbbi évtizedben mindegyikőjüket felhasználta a baloldal a kormány elleni hergelésre és szimpatizánsok gyűjtésére, hogy aztán a közvélemény szanaszét cincálja őket. A cikksorozat második részében négy olyan fiatalt mutat be a Magyar Nemzet, akik szintén a külföldről irányított baloldal hergelő kampányainak estek áldozatául.

Hirdetés

Önsajnáltatás mesterfokon

Az óvónőként végzett Mészáros Luca egy Facebook-bejegyzéséről híresült el, amelyben teljes anyagi kilátástalanságról írt. Állítása szerint még egy kávéfőzőt sem tudott venni magának. Ezt követően Kálmán Olgához is behívták a Hír TV-be, ahol a csatorna stábjától még ajándékot is kapott egy dobozban. Mészáros 2018-ban saját blogot indított, állítása szerint havi 880 ezret kínáló óvónői munkával keresték meg, az állásajánlat Írországba, Dublinba szólt – később kiderült, hogy nem fogadta el az ajánlatot.

A Budaházy Eddához köthető Hozz világra még egy magyart! mozgalom kampányvideójára, amelyben a gyermekvállalást népszerűsítették, Mészáros Luca a Facebook-oldalán úgy reagált, hogy szerinte a Budaházy-videó megnézése után „Észak-Korea beakasztaná a repeat gombot, és Kim Dzsong Un lehetséges, hogy elővenné és meghámozná a padlizsánját”.

„Az egyetemen megnehezítették, hogy diplomához juthassak, a szakdolgozatomat szinte teljesen át kellett írnom” – fogalmazott Mészáros Luca. Saját elmondása szerint az egyetem elvégzése után elvesztette az állását, nagyon nehezen sikerült újat szereznie. Később Z. Kárpát Dániel felkereste és képviselői asszisztensként kezdte el foglalkoztatni, 2020-ban belépett a Jobbikba a női kabinet tagjaként, illetve szakpolitikusként.

Korábban írtuk

Tüntetőből tanácsadó

Misetics Bálint gimnáziumi tanulmányait követően egy évig jogot hallgatott, majd az ELTE társadalmi tudományok alapszakon szerzett diplomát. Fél évig tanult az Egyesült Államokban, a mesterképzést azonban már Oxfordban végezte. A tanulmányai során felmerülő költségeket ösztöndíjakból fedezte, szakdolgozatát a kelet-európai baloldal gyengeségéről írta. Misetics 2003-ban a NIOK Alapítvány az Év Egyéni Adományozója díjának legfiatalabb díjazottja volt, hajléktalan embereket megsegítő szolidaritási akcióiért. Osztálytársaival és barátaival alkalmi zenekart szervezve zenéltek a járókelőknek, és az összegyűjtött pénzt a Menhely Alapítványnak ajánlották fel.

Misetics Bálint szociálpolitikai programot írt az LMP-nek, és számtalan akciót szervezett, hogy felhívja a figyelmet a lakhatáshoz való jog fontosságára és a hajléktalanság kriminalizációjának helytelenségére. A Humán Platform tüntetésén, 2012-ben az Orbán-kormány társadalompolitikája ellen szólalt fel, valamint A Város Mindenkié nevű csoport aktivistájaként is tevékenykedett. 2021-ben az új választási rendszerről szóló törvény ellen való tiltakozásként a Parlament köré vont élőlánccal együtt tiltakozott.

A szociológus végzettségű Misetics Bálint jelenleg havi bruttó nyolcszázezerért a főpolgármester lakás- és szociálpolitikai főtanácsadója. 

A Hallgatói Hálózat tagjaként diáktüntetéseket szervezett, később pedig a Párbeszéd politikusa lett. Emlékezetes, hogy nyári táborban képezték az SZFE-hallgatókat az egyetemfoglalásra, amelyen Misetics Bálint mint a polgári engedetlenség szakértője vett részt.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.