Fotó: MTI/Soós Lajos
Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt-PM választási szövetség vezetője (j2), valamint Szigetvári Viktor (b), Kónya Péter (b2), Jávor Benedek (b3, elöl) és Szabó Tímea, a pártszövetség elnökségének tagjai érkeznek az Együtt-PM és a Magyar Szocialista Párt (MSZP) vezetőinek a választási együttműködésről szóló egyeztetésére az MSZP Jókai utcai székházába 2013. július 16-án.
Hirdetés

A baloldal gyűlöletkeltő propagandaportálja, az ezalényeg.hu nem hemzseg a reklámoktól: a szokásos néhány Google-hirdetésen kívül szinte alig található az oldalon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés: miből és hogyan működnek? – ennek járt utána az Origo.

Megjegyzik: a rejtély annál is nagyobb volt, mivel a portál mögött álló cég a gyenge olvasottság és a nem létező reklámok ellenére szárnyalt.

Az ifjabb Páva Zoltán alapította Oraculum 2020 Kft. megalakulásának évében, 2019-ben 206 milliós, majd 2020-ban 262 milliós és 2021-ben 667 millió forintos forgalmat bonyolított. A pénz útjáról mindössze annyit lehetett sejteni, hogy a baloldali pártok, különösen a DK és az MSZP valamilyen módon szerepet játszanak a portál finanszírozásában. Erre nemcsak a portál tartalma, hanem a mögötte álló személyek kapcsolati hálója is utal: ifjabb Páva Zoltán édesapja korábban Komló MSZP-s polgármestere és a párt országgyűlési képviselője is volt a 90-es évektől egészen 2010-ig.

De az Oraculum 2020 tulajdonosa sem ismeretlen a politikában: ő maga Gyurcsány és Bajnai tanácsadója volt. További érdekes összefonódás, hogy a DK európai parlamenti képviselőinek kifizetőhelye pontosan ugyanott, egy borsodi kis faluban, Szegiben található, ahol az oraculum 2020 kft. könyvelését is vezetik.

Még a könyvelő is ugyanaz az ember – emelik ki.

A cikkből kiderül, hogy az ezalényeg.hu a 2019-es önkormányzati választások előtt indult, a portál „főszerkesztője„ kezdettől Zentai András, aki a Szigetvári Viktor nevével fémjelzett Együtt korábbi kommunikációs munkatársa, 2010 előtt pedig Gyurcsány és Bajnai Miniszterelnöki Hivatalában is dolgozott.

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.

Korábban írtuk