Márki-Zay Péter több alkalommal tett sértő megjegyzéseket a vidéken élő emberekre – írja az Origo.

Hirdetés

Az egyik botrányos kijelentése december 6-án hangzott el a közösségi oldalán közzétett videóban, ahol arról értekezett, hogy a vidéki emberek tudatlanok, buták.

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltje így fogalmazott: „Azokat a döntéseket valakinek meg kell hozni, hogy például migránsszámlálós kampány kell, hiszen hogyha a pesti, belpesti liberálisok érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk. Ugyanúgy, ahogy ’18-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítsák a falusi, egyszerű tudatlan embereket is arról, hogy ki hozza be a migránsokat, ezt a hibát most nem fogjuk elkövetni, akkor sem, ha ez egyes ellenzékieknek nem tetszik.”

Egy másik hétvégi videójában ismét a migráció témakörében Márki-Zay arról beszélt, milyen fontos, hogy az utolsó faluban is „mindenkinek kinyíljon a lámpa a fejében”.

– Tehát, hogy ha a migráció kérdését minden, a legutolsó falu legtudatlanabb emberéhez is sikerülne eljuttatni, hogy az csak a Fidesz, nos akkor a ’22-es választásra ez óriási hatással lenne – fejtegette a baloldal jelöltje.

Korábban írtuk

– Talán az utolsó faluban is mindenkinek kinyílna a lámpa a fejében, hogy migránsokat csak a Fidesz hoz be Magyarországra. És ezt érdemes lenne tudatni, mert még egyszer, nagyon sok ostoba ember van, aki azt hiszi, hogy a Fidesz bevándorlásellenes – sértegette tovább az embereket Márki-Zay.

A teljes cikk elolvasható az Origo oldalán, IDE kattintva!