A múlt héten az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának delegációja látogatást tett hazánkban, ahol az uniós forrásokért tett jogi vállalások teljesülését vizsgálták. A delegáció tagja volt Daniel Freund, német zöld párti, és egyben magyarellenes képviselő is, aki annak az európai baloldalnak a képviselője, amelyik tele van korrupciós ügyekkel – emlékeztet az Origo.

Hirdetés

Freund konkrétan megzsarolta Magyarországot, és világossá vált, hogy ameddig hazánk nem áll be a háborúpártiak sorába, és nem azt teszi, amit Brüsszel elvár tőle, nem kapjuk meg a nekünk jogosan járó pénzeket.

Daniel Freund már márciusban kiírta közösségi oldalára, hogy amennyiben a magyar kormány nem támogatja a kötelező betelepítési kvótát, a genderideológiát és a szankciókat/háborút, akkor nem fog uniós pénzt kapni.

2018-ban a Zöldek lipcsei kongresszusán ő maga mondta el, hogy a Soros-hálózathoz sorolt Transparency International korrupcióellenes szakértőjeként dolgozik, és ezt a munkát akarja pont Magyarország ellen az EP-ben folytatni.

– A mostani misszió tulajdonképpen ismét a hazánknak járó uniós források folyamatába történő politikai beavatkozásnak tekinthető, amelyben az Európai Parlament viszi a pálmát. Ezzel szintet lépett az uniós intézmények zsarolása. A zsarolásnak van politikai része, ideológiai része, van egy pénzügyi része – erről már Kovács Attila, az Alapjogokért Központ elemzője beszélt.

– A szintlépés Magyarország tekintetében abban érhető tetten, hogy ez egy háborús zsarolás. Magyarországot szeretnék belekényszeríteni, belezsarolni a háborúba

– hangsúlyozta. Mint fogalmazott, a háborúval kapcsolatban Magyarország álláspontja kezdetektől fogva világos. A magyar kormány a brüsszeli ellenszéllel szemben megfogalmazta a helyes álláspontot.

A magyar álláspontot a kormány minden fórumon egyértelművé tette: fegyvernyugvás, a tűzszünet és béke. Daniel Freund nemrég Twitteren „No money„, vagyis nincs pénz kijelentéssel kommentálta a magyar kormány három részből álló jelmondatát:

„No migration! No gender! No War!”

Mindezzel kapcsolatban pedig azt nyilatkozta a szélsőségesen magyarellenes Freund, hogy természetesen támogatja a fegyverszállításokat Ukrajnába.

A több mint egy éve dúló orosz-ukrán háború minden szörnyűsége ellenére a Gyurcsány Ferenc vezette dollárbaloldal még mindig a háború pártján áll, és továbbra is a fegyverszállítások megindítását követeli a kormánytól. Mindezek fényében nem meglepő, hogy a Fidesz–KDNP által az Országgyűlés elé benyújtott békepárti javaslatot is folyamatosan támadták, majd pedig nem szavazták meg.

Már a háború kitörése előtt egyértelművé tették, hogy fegyvereket és akár katonákat is küldenének a háborúba, ezt maga a bukott miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter jelentette be.

A dollárbaloldal vezére, Gyurcsány Ferenc szintén egyértelművé tette háborúpárti álláspontját, szerinte ugyanis pocsék ember, aki nem hal meg Ukrajnáért. A háború egyéves évfordulóján pedig szégyenletesnek nevezte a kormány békepártiságát, és lényegében a fegyveres konfliktus folytatását népszerűsítette.

A bukott miniszterelnök-jelölt nevéhez fűződnek talán a legerősebb háborúpárti nyilatkozatok. Márki-Zay Péter tavaly februárban még a háború kitörése előtt a Partizán nevű, az Egyesült Államokból pénzelt baloldali propagandacsatornának adott interjúban úgy fogalmazott: ha kirobban egy katonai konfliktus, akkor Ukrajnának minden segítséget megadnának, amit a NATO szövetségi rendszere megenged. Gulyás Márton szélsőbaloldali aktivista a segítség konkrét formáját firtató kérdésére Márki-Zay egyértelművé tette: „hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.”

Két nappal a háború kitörése előtt az ATV Egyenes beszéd című műsorában kijelentette: tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.

A Gyurcsány-párt, és maga Gyurcsány Ferenc is hangzatos nyilatkozatokban követelte Ukrajna katonai támogatását. A bukott miniszterelnök egy tavaly március 25-i Facebook-posztban odáig ment a háborús hangulatkeltésben, hogy feláldozná a magyar nemzetet az ukrajnai konfliktusban.

A dollárbaloldal vezére Zelenszkij ukrán elnöknek a magyar kormányfőhöz intézett provokatív követelése és Orbán Viktor erre adott elutasító válasza kapcsán úgy fogalmazott a közösségi oldalán:

„Pocsék ember leszel vagy meghalsz. Melyiket választanátok? Orbán ezt a választást hagyja a hazának, neked. Elfordítjuk fejünket ezrek, milliók halálától, meggyalázásától, mert ha nem, ha segítünk, akkor magunkra vonzzuk a sátán bosszúját és mi magunk fogunk halni – állítja. Orbán szerint életünk ára a bűnbeesés. Az élethez sz…r alakká kell válnunk – mondja. Meg se próbál más utat ajánlani a nemzetnek.”

Rónai Sándor, a Gyurcsány-párt EP-képviselője egy videóban arról értekezett, hogy az unió egyes tagállamai és a NATO milyen katonai és pénzügyi segítséget nyújt Ukrajnának. Ezután sajnálatát fejezte ki, hogy a magyar kormány nem segíti száz százalékig ezt a folyamatot, hiszen más uniós tagállamok például fegyvereket szállítanak.

A szintén gyurcsányista EP-képviselő, Ara-Kovács Attila a Klikk TV-ben beszélt arról, hogy részt vett egy fegyverszállításokat követelő brüsszeli tüntetésen. Mint mondta, a demonstráció kifejezetten azért szerveződött, hogy Ukrajnát támogassák.

A további részletekről az Origo oldalán olvashatnak.

Korábban írtuk