Képernyőfotó: 24.hu

Újabb álhírt terjeszt futótűzként a haladó ellenzéki sajtó: egy felújításra szoruló fél ikerház kapcsán azt írja, hogy rózsadombi villát vett Matolcsy György fia.
Képernyőfotó: 24.hu

A PestiSrácok.hu bemutatta, hogy a kampányüzemmódba kapcsoló haladó ellenzék és ellenzéki sajtó ismételten futótűzként terjeszt egy csúsztatásokon alapuló álhírt, amikor azt állítja, hogy Matolcsy György jegybankelnök fia kastélyt vett magának a Rózsadombon. A többek közt családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügyéről ismert Juhász Péter Együtt-elnök nyomban tüntetni ment a Matolcsy „villa” elé. Ezzel szemben a valóság az, hogy a jegybankelnök fiának cége egy felújításra szoruló ikerház felét vásárolta meg, azt is kölcsönből.

A futótüzet elindító 24.hu választ kapott a Magyar Nemzeti Banknak és a jegybankelnök fiának feltett kérdéseire arra vonatkozóan, hogy Matolcsy Máté cége kölcsönből vette meg a régóta eladásra hirdetett, erősen felújításra szoruló ikerház felét. Jól szemlélteti az ellenzéki orgánum igazság iránti érzékenységét, hogy szemrebbenés nélkül leírta, hogy kastélyt vett Matocsy György fia.

A PestiSrácok.hu azt a tájékoztatást kapta a Magyar Nemzeti Banktól és Matolcsy Mátétól, hogy a valótlan tartalmú cikk megjelenését követően haladéktalanul elküldték a helyreigazításukat az érintett médiumnak, valamint a 24.hu-tól a hamis hírt átvevő többi sajtóorgánumnak is.

A PestiSrácok.hu teljes cikkét IDE kattitva tekintheti meg.

(PestiSrácok.hu, Demokrata.hu)