Hirdetés

Kővel dobálták meg migránsok a büntetés-végrehajtás munkatársait és a határkerítés megerősítésén dolgozó fogvatartottakat a határzár szerb oldaláról – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kedden az MTI-vel.

Hétfő délután baltával, botokkal felfegyverkezve jelent meg egy 15-20 tagú csoport Ásotthalom térségében az ideiglenes biztonsági határzár szerb oldalán. Az illegális bevándorlók kövekkel dobálták meg a kerítés megerősítésén dolgozó elítélteket és felügyelőiket

– olvasható a BVOP közleményében.

A felügyelők a fogvatartottakkal biztonságos távolságba vonultak, személyi sérülés nem történt. Az ideiglenes biztonsági határzár megerősítése – fokozott óvintézkedések mellett – folytatódik – írták.

A Magyar Nemzet cikkében emlékeztet, a biztonsági határzár magasítását, megerősítését, illetve a veszélyeztetett szakaszon teljes kiépítését a fokozódó illegális bevándorlás és az egyre erőszakosabb migránsok és embercsempészek miatt rendelte el a kormány.

A munkálatokat a büntetés-végrehajtás intézményeiben fogvatartottak végzik büntetés-végrehajtási felügyelők irányításával. Ez volt az első támadás a rabok ellen, ám a határvédelmet ellátó határrendészeket és katonákat rendszeresen támadják az érkező, törvényt sértő migránsok.

Korábban írtuk