A 100% Mensch nevű stuttgarti LMBTQ-szervezet gondozásában adták ki a négy éves kortól ajánlott, A világ legszebb ruhája című gyerekkönyvet, mintegy tiltakozásképp Magyarország ellen. A szervezet honlapján közzétett nyilatkozat szerint az ötlet akkor jutott az eszükbe, amikor megtudták, hogy egy magyarországi könyvkereskedőt megbüntettek, mert egy szivárványos családokról szóló gyermekkönyvet árult – számol be cikkében a 888.hu.

Hirdetés

„Ezzel szeretnénk kifejezni szolidaritásunkat a magyarországi queer közösséggel, és egy olyan ingyenes könyvet biztosítani számukra, amelyet bárhol terjeszteni lehet”

– olvasható a szervezet indoklásában.

A történet szerint egy transznemű gyermek már a születése pillanatától fogva tudja, hogy hiába keresztelték el a szülei Máténak, ő Anna. A gyermek iskoláskorában coming outol az édesanyjának, akinek először eláll a lélegzete, majd megörül, és boldogan veszi meg gyermekének „a világ legszebb ruháját.” A ruha Anna vágyát szimbolizálja a nemi önkifejezésre, hogy a valódi nemi identitását külsőleg is kimutathassa – ismerteti a portál.

A 100% Mensch szervezet gondozta a Micsoda Család! című könyvet is, amit magyar nyelven a Szivárványcsaládokért Alapítvány adott ki. A mese jellegzetessége, hogy minden szereplőnek két édesanyja vagy két édesapja van.

További részletek a 888.hu cikkében olvashatók.

Korábban írtuk