Fotó: Vermes Tibor/Demokrata
Hirdetés

A tősgyökeres zuglói politikus a lapnak azt mondta, átdolgoznák a költségvetést, és megpróbálnák elérni, hogy a 4-es metrót meghosszabbítsák a Bosnyák térig, amelyet családbarát találkozóhellyé alakítanának.

Rozgonyi Zoltán fontos célként említette a közterületek rendbetételét. Fel kell számolni az illegális szemétlerakást, amely az egyik legnagyobb probléma a kerületben – hangoztatta az interjúban.

A Fidesz-KDNP jelöltje növelné a zöldfelületek nagyságát.

A közterületi italfogyasztás, a hajléktalanok életvitelszerű jelenléte sok konfliktus forrása – vélekedett, hozzátéve: professzionális szociális segítséget akarnak nyújtani a fedél nélküli embereknek. Közterületen élni sem az egyén, sem pedig a közösség számára nem elfogadható – jelentette ki Rozgonyi Zoltán.

Kitért arra, hogy a Bosnyák teret „szeretnék visszaadni” a családoknak.

A kormánypártok jelöltje szerint régóta megoldatlan a Bosnyák téri városközpont fejlesztése, amit úgy szeretnének orvosolni, hogy a kereskedelmi funkciók mellett a közösségi és a kulturális elemek is hangsúlyt kapjanak.

„Amennyiben elnyerjük a választók bizalmát, olyan teret, találkozóhelyet szeretnénk kialakítani, ahol a tisztaság és rend mellett különböző programokkal, valamint ingyenes wifivel és kulturált vendéglátóhelyekkel is segítenénk a kikapcsolódást” – fogalmazott.

Összességében az a céljuk, hogy az önkormányzat ne harcoljon a fővárossal és a kormánnyal, hanem együttműködjön azokkal – jelentette ki Rozgonyi Zoltán.

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje arról is beszélt, hogy tősgyökeres zuglóiként ismeri a helyiek igényeit, a megoldandó feladatokat. Ez nem mondható el Horváth Csaba ellenzéki aspiránsról, aki Budán él – vélekedett a Magyar Nemzetben.