A videóban be akartam mutatni, hogy mivel jár az, ha a migrációs folyamat elkezdődik. Mi még abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy dönthetünk úgy, hogy köszönjük szépen, ezt nem kérjük, de ha egyszer ez a folyamat beindul, akkor nem lehet megállítani – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az ECHO TV Bayer show című műsorában. Lázár János hozzátette: végigmentem az utcán, és az volt az érzésem, hogy itt nem a bécsiek irányítanak már.

Képernyőfotó: ECHO TV YouTube-csatornája

Lázár János hangsúlyozta: nem az volt a szándéka, hogy egyetlen bécsi polgárt is megbántson, nagyra becsüli a bécsieket és a várost is, ez egy része a városnak csak. 

„Azért álltam meg Bécsnek ezen a részén, hogy rávilágítsak, hogy ez egy létező probléma”, innen pár száz kilométerre ez a valóság – mutatott rá Lázár János. „Bécs történelmi negyedei alakulnak át azért, mert bejött egy közösség, aki nem fogadja el a bécsi játékszabályokat, hanem inkább a város változzon hozzájuk. A bevándorlók sok esetben problémát és nem megoldást jelentenek” – jelentette ki a miniszter. 

– szögezte le a miniszter. 

Nálunk olyan ellenzék van, aki nem támogatta sem a népszavazást, sem a kerítésépítést, sem az alkotmánymódosítást, miközben Ausztriában a politikailag szemben álló felek is tudják azt, hogy a bevándorlást korlátozni kell. Nálunk pedig azt hazudják, hogy nem probléma a bevándorlás

– jelentette ki Lázár János.

echotv.hu