Megnyitották múlt pénteken az épülő Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpontját. Az eseményen több közismert személyiség is megjelent, így Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó, a visszavonulását múlt csütörtökön bejelentő  97-szeres válogatott labdarúgó és Vastag Csaba énekes.

Fürjes Balázs államtitkár, kormánybiztos az ünnepségen arról beszélt, bizonyos motívumok megtartásával tisztelegni kell a régi Népstadion előtt, ugyanakkor a 2019 végére elkészülő aréna jóval több lesz egy stadionnál, mivel igazi XXI. századi rendezvény- és élményközpontként is funkcionál majd. Elmondta, a beruházás száz százalékban magyar, a tervezéstől a kivitelezésig csak hazai szakemberek dolgoznak rajta. A munkálatokban összesen tízezren vesznek részt.

Tarlós István főpolgármester beszédében visszatekintett az 1953-ban átadott Népstadion történetére, kiemelve, hogy az első gólt Kocsis Sándor rúgta a létesítményben, és számos emlékezetes futballmeccs mellett itt rendezték az 1955-ös kosárlabda-Európa-bajnokságot, de celebrált itt misét II. János Pál pápa, illetve koncertezett a Rolling Stones.

A látogatóközpontban, ahová ingyenes a belépés, bemutatják a stadion történetét, és interaktív módon már most megtekinthető, hogy milyen lesz az új aréna. A modern technológiai megoldásoknak köszönhetően bárki kipróbálhatja és átélheti, hogy milyen akár négyszáz méteres magasságból megnézni a készülő létesítményt, de akár egy koncertszínpadon, képzeletbeli sztárrá változva is letekinthet a közönségre. A látogatókat egy olyan speciális 3D-s kép is várja, amelyen virtuálisan lehet átlépni a régi Népstadionból az új élményarénába. Aki pedig a jelenleg is zajló építkezésre szeretne benézni, egy speciális optikán keresztül láthat be a kerítések mögé.

Az interaktív élményközpontban rendhagyó kiállításon mutatják be a névadó Puskás Ferenc pályafutásának meghatározó relikviáit, és egy óriási futball-labdában berendezett „Puskás-szentélyben” lehet megismerni a magyar labdarúgás legendás alakjának történetét.

A látogatóközpont a Papp László Budapest Sportaréna melletti épületben, közel ötszáz négyzetméteres alapterületen, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum felső szintjén várja látogatóit keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között.

Az eseményről készült riport megtekinthető a demokrata.hu honlapon, a Videók menüpont alatt.