A felvétel tanúsága szerint az egyik rendőr minden látható előzmény nélkül odamegy a magyar szurkolókhoz és egyiküket megüti. Ezután indul el a rendőrségi roham.

Az Országos Rendőr-főkapitányságnak elküldött szlovák rendőrségi jelentésben viszont az áll, hogy a rohamot azért rendelték el, mert a magyar szurkolók egy része kitört a szektorból, hogy hátba támadja a szlovák tábort. A magyar drukkerek állítólag fasisztának nevezték a velük szemben felsorakozott szlovák rendőröket, majd rájuk is támadtak. A szlovák rendőrség azt állítja: a történtekről videofelvételük is van.

A hétfői pozsonyi sajtótájékoztatón azonban ebből egy kockát sem mutattak be, arra hivatkozva, hogy nincs vetíthető állapotban.

A szakbizottság is vizsgálatot követel

Vizsgálatot kért a magyar és a szlovák hatóságoktól az Országgyűlés szakbizottsága a szombati dunaszerdahelyi focimeccsen történtekről. Az Emberi jogi, Kisebbségi, Civil- és Vallásügyi Bizottság aggódik a szlovák rendőrök fellépése miatt – áll a testület állásfoglalásában. A képviselők ugyanakkor elfogadhatatlannak tartják, hogy erre válaszul idehaza szlovák zászlót égettek és szlovák névtáblákat rongáltak meg.

Slota feljelentést tett a dunaszerdahelyi ügyben

Feljelentést tett garázdaság és a hatóságok megtámadása miatt Ján Slota szélsőséges szlovák politikus a dunaszerdahelyi standionban történtek után. A Szlovák Nemzeti Párt elnöke úgy ítéli meg, hogy szombati focimeccsen a magyar szurkolók előre megtervezve és jól megrendezve provokálták a szlovák rendőröket.

A magyar Országgyűlés Emberi jogi, Kisebbségi, Civil- és Vallásügyi Bizottsága közben vizsgálatot kért a magyar és a szlovák hatóságoktól a történtek kiderítésére. A szombati meccsen a rendőrök több magyar szurkolót megvertek, több mint 50-en megsérültek.

(MR, MNO, hírTV)