Hirdetés

Lánczi Tamás azzal indította a beszélgetést, hogy a csütörtökön kezdődött uniós csúcson a magyar miniszterelnök nagy harcra számít. Mit jelent ez pontosan? – kérdezte vendégét.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője elmondta, hogy az egész egy irracionális őrültségcunami, ami a szankciók erőltetését jelenti Brüsszel részéről. Az orosz támadás – ami egyébként egy szuverén ország elleni agresszió jelent teljesen egyértelműen – után volt egy informális találkozó Versailles-ban – emlékeztetett a politikus, és hozzátette: ezen a csúcsértekezleten teljes volt az egyetértés abban, hogy a szankciók nem terjedhetnek ki az energiára… mindez márciusban történt. Ezután nem sokkal az Európai Bizottság elnöke előállt az olajembargóval, amiről a magyar baloldal azt állítja, hogy Orbán Viktor megszavazta azt, csakhogy azt kihagyják a beszámolókból, hogy Magyarország mentességet kapott.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak, a teljes műsor felvételét pedig a fenti videóban tekinthetik meg.

Korábban írtuk