Fotó: Demokrata/ Vermes Tibor
Hirdetés

Több mint 1 millió diák indul el iskolába szeptemberben. A járványhelyzetben anyagilag még nehezebb helyzetbe került családoknak szinte lehetetlen előteremteni az iskolakezdéshez szükséges eszközöket. A hátrányos helyzetű fiataloknak arra is készülniük kell, hogy egy esetleges második járványhullám esetén otthonról kell tanulniuk, amihez digitális eszközökre van szükség. Ezeknek a családoknak és fiataloknak a támogatását tűzte ki célul idén már tizedik alkalommal a Katolikus Karitász Legyen öröm az iskolakezdés! című programja 2020 augusztus 5-től.

Az eltelt években bebizonyosodott, hogy sok helyen nem csak iskolakezdéskor, hanem a tanév első hónapjaiban is szükség van segítségre. Ezért a tanszereken túl egyéni segítségnyújtást is terveznek megvalósítani. Több esetben egyedi segítség kell, a közös pont azonban ugyanaz: ehhez megfelelő anyagi forrás szükséges.

Fotó: Demokrata/ Vermes Tibor

Az akció indításán Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója és dr. Sinkovicsné Máté Hortenzia, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatóhelyettese tájékoztatást adott a program elemeiről és a csatlakozási lehetőségekről. Az önkéntesek Várkonyi Attila (DJ Dominique) segítségével készítették el az első iskolatáskákat.

A Karitász segélyakciójával nem csupán az eszközök beszerzését segíti, hanem utalványokkal és egyedi támogatásokkal is a családok mellett szeretne állni. Az önkéntesek személyes jelenlétével, a tanévközben való folyamatos kapcsolattartással egész tanév során biztonságot adnak a családoknak, és szükség szerint segítik őket a mindennapi terhek könnyítésében

A Katolikus Karitász nem feledve Trianon 100. évfordulóját, a külhoni magyar településeken is támogatást nyújt a diákoknak. A 100 éves jubileum alkalmából 100 szórványban élő első osztályost támogatnak: iskolatáskákat, tanszereket juttatnak el több kárpátaljai és vajdasági településre is.

A Katolikus Karitász célja, hogy az országos összefogás során mintegy 10000 gyermeknek segíthessenek még az iskolakezdés előtt és a tanév elején. Ehhez kéri a szervezet a jószándékú adományozók felajánlásait, hogy közösen minél több gyermeknek segíthessenek.

Hogyan lehet csatlakozni az összefogáshoz egyszerűen és gyorsan?

  • 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500,- forint támogatást jelent)
  • On-line adományozással a Karitász honlapján – www.karitasz.hu – keresztül
  • A Katolikus Karitász központi bankszámláján is várja az adományokat „iskolakezdés” megnevezéssel – Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008

Mi mennyit ér?

  • 1 hívás egy színesceruza készletet
  • 10 hívás egy iskolatáskát
  • 1000 hívás 100 gyermek támogatását

A támogatások, tanszerek átadása augusztus végén és szeptember elején, az iskolakezdés első napjaiban valósul meg. A szervezet iskolakezdési akciója 2020. augusztus 5-től szeptember 15-ig tart. Az ebben az időszakban érkező hívásokat, adományokat az iskolás gyermekek támogatására fordítják.

Korábban írtuk