Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 7-én
Hirdetés

Tordai Bence pénteki bejegyzésében közösségi oldalán azt írta, a legfőbb ideje, hogy Magyarország is megkezdje a direkt fegyverszállításokat. A párbeszédes politikus a katinyi mártírok emlékművénél tett tisztelgő látogatása apropóján értekezett arról, hogy a béke, a biztonság és az igazság érdekében azonnal fegyvert szállítana Ukrajnába.

Tordai Bence most ismét hitet tett a fegyverszállítások mellett. A Telexen kedden megjelent interjújában a Párbeszéd politikusa kifejtette,

„ha mi azt gondoljuk, hogy fegyvereket kellene szállítani Ukrajnának, hogy megvédhessék magukat, és így legyen minél hamarabb elérhető a béke, ráadásul mindenki ugyanezt teszi Európában, sőt még a Fidesz is megszavazta a közös EU-s fegyverszállítást, többen közülünk mégis azt mondják, hogy még csak ne is beszéljünk erről, sőt, tagadjuk le, hogy ez egyáltalán felmerült – ezek szerintem problémák.”

A hirado.hu cikkében emlékeztet, az április 3-i választáson alulmaradt baloldal kormányfőjelöltje és politikusai a kampány folyamán több alkalommal is az ukrajnai fegyverszállítások megindítása mellett érveltek, a békepárti közhangulatot idővel felismerő ellenzék kiemeltje, Márki-Zay Péter azonban folyamatosan tagadni próbálta korábbi nyilatkozatait. Ezek között szerepelt az a kijelentés is, hogy NATO-kérésre a hódmezővásárhelyi polgármester magyar katonákat küldene a háborús térségbe.

A további részletekről a közmédia hírportálján olvashatnak.

Korábban írtuk