A városligeti intézményben családi, óvodai, iskolai és szakmai programokat is szerveznek a vasárnaptól vasárnapig tartó rendezvénysorozaton.

Október 2-án rendezik meg az állatkerti nevelőszülők találkozóját az állatkert alapítványának rendezésében. Hétfőtől csütörtökig elsősorban gyerekprogramokkal várják a látogatókat, az iskolai, óvodai csoportokat.

Péntektől vasárnapig mutatkoznak be az állat- és természetvédelmi szervezetek. A Duna-Ipoly Nemzeti Parkon kívül a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Rovartani Társaság, a Bakonyi Természettudományi Múzeum, az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Fehérkereszt Állatvédő Liga is jelen lesz egy-egy sátorral. Külön állomáshelye lesz az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA), egy másik standnál pedig az Állatkert állatmentő tevékenységét mutatják be – tájékoztatta közleményben az intézmény az MTI-t.

Szombaton, október 8-án tartják a pedagógusok őszi napját, amikor a tanárok, tanítók és óvópedagógusok ezen a napon megismerkedhetnek az Állatkert pedagógiai programkínálatával. Egyebek mellett pedagóguskávézóval, tematikus csoportvezetésekkel és előadásokkal is várják őket.

Vasárnap állat- és természetvédelmi családi nap lesz, amelyen a sokféle látnivaló és esemény színpadi programokkal is kiegészül. Fellép a Pénzügyőr Zenekar és a Poronty Cirkusz, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozókutyái is bemutatkoznak a nap során.

A közönségprogramok mellett az állatünnep fesztivál keretében szakmai eseményekre is sor kerül.

Az állatünnep fesztivál részletes programja megtalálható az állatkert honlapján (www.zoobudapest.com).

(MTI)