Fotó: Demokratikus Koalíció Facebook-oldala (képernyőfotó)
Hirdetés

Vadai Ágnes DK-s amazon, Gréczy Zsolt, Gyurcsány hű fegyverhordozója, a fetrengő Varju László és Oláh Lajos ma az MTVA székháza előtt tartott sajtótájékoztatót. Hőbörgő akciójuknak a „Bemegyünk az MTVA épületébe!” címet adták.

A képviselők készítettek egy abszurd, az MTVA-t becsmérlő és gyalázó nyilatkozatot is, aminek felolvasását kérték az MTVA-tól.

„Egyelőre csak kérünk”

– mondta fenyegető hangon Varju László.

Ezt követően bementek az épületbe, ahol hosszasan hőbörögtek, vitatkoztak az MTVA dolgozóival, akiknek a facebookos élő közvetítés során végig mutatták az arcát, többszöri kérésük ellenére. A provokáció után az épületből távozva Oláh Lajos emelt hangon többször megjegyezte, hétfőn visszajönnek.

A diadalittas hadművelet után a DK politikusai újabb sajtótájékoztatót tartottak, ahol büszkén bejelentették, sikerrel jártak, az MTVA elfogadta e-mailes nyilatkozatbeküldésüket.

Vadai Ágnes azt mondta, ha nem olvassák be vagy adják le nyilatkozatukat, hétfőn visszatérnek. Erre azonban rátett még egy lapáttal Varju, aki már a nyilatkozat beolvasásától függetlenül rögzítette, mindenképp visszamennek a köztévéhez.

„Az ellenállás folytatódik”

– dörögte Varju, aki szerényen azt is megjegyezte, az ő jelenlétük megnövelhetné a köztévé nézettségét is.

„Hétfő reggel újra itt leszünk, felelős vezetőtől követelve azt, hogy a nyilatkozat közzétételén túl, igen, az ellenzéki képviselőknek az önkormányzati választásokra adjanak teret, adjanak lehetőséget, mert különben magunk vesszük vissza azt, ami nekünk jár!” – fenyegetőzött Varju.

Emlékezetes, Karácsony Gergely például nem ment el a köztévébe, ahol a többi főpolgármester-jelölthöz hasonlóan lehetőséget kapott volna, hogy programjáról, célkitűzéseiről beszéljen. Karácsony először elfogadta a meghívást, majd később mégis lemondta.

Mint ismeretes, az ellenzéki képviselők MTVA-s cirkuszolása, beköltözési mániája nem újkeletű. Tavaly decemberben emlékezetes jeleneteknek lehettünk szem- és fültanúi, Varju László a földön fetrengett, Kunhalmi Ágnes felkenődött egy ajtóra, Bangóné Borbély Ildikó pedig rendezőként mutatkozott be a közös ellenzéki hasrafekvés megalkotásával.

Fotók: ellenzéki képviselők Facebook-oldala, szerk.: demokrata.hu
Fotó: Facebook, képernyőképek
Fotók: ellenzéki képviselők Facebook-oldala, szerk.: demokrata.hu

Később a mindig dühös Szél Bernadett és a búsképű Hadházy Ákos be is költözött a székházba, mint emlékezetes, ekkor villantotta meg viseltes fuszeklijét a korábban pókemberi magaslatokra törő Hadházy.

Fotó: MTVA (képernyőfotó)

A tegnapi nem jogerős bírósági ítélet okán fordult az ellenzéki képviselők figyelme ismét az MTVA irányába:

Elsőfokú ítélet született pénteken abban a perben, amely azután indult, hogy decemberben több ellenzéki képviselő bement a közmédia épületébe. A bíróság elutasította a kerületi jegyző birtokvédelmi határozatát. Az ellenzéki politikusok azonnal elkezdték fenyegetni a közmédiát. Az MTVA egyik jogi képviselője szerint viszont tévesen értelmezik az ítéletet. Az országgyűlési képviselők továbbra sem léphetnek be korlátlanul közintézményekbe, így az MTVA épületébe sem

– közölte az M1 Híradója.