Fotó: MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Hirdetés

A közlemény szerint az eltulajdonított jármű április 23-án állt forgalomba a csongrádi megyeszékhelyen. A bűncselekmény igazi kárvallottjai a szegedi utasok, akik a javítás ideje alatt kénytelenek nélkülözni a magasabb komfortfokozatú autóbuszt – fogalmazott a közleményben a közlekedési cég.

A járművet szerdán, hajnal fél négy körül vitték el Szőregről. A tolvaj elmenekült, a rendőrök azóta is keresik – írja a Délmagyar. A portál hozzátette: rövid időn belül ez már a második buszlopás volt a megyében. Április 17-én derült ki, hogy fiatal lányok loptak el egy menetrend szerinti autóbuszt a sándorfalvi végállomásáról egy hétvégi éjszaka. Őket végül még akkor elkapták.

– Hajnal négykor én felébredtem, jött nagy dübörgéssel, utána pedig még több autó jött – mondta a Délmagyarországnak egy szőregi asszony. Ő mondta el azt is, hogy a busz az utcájuk végéig jutott, ahol meg akart fordulni, de ott beleragadt a sárba.

A DAKK Zrt. folyamatos és szoros együttműködésben áll a rendőrséggel és a helyi polgárőrségekkel, számos biztonságtechnikai beruházást valósított meg értékei megóvása érdekében, és kiemelt figyelmet fordít a társaság ellen elkövetett, és az utasokat is érintő bűncselekmények megelőzésére, illetve az ezek miatt indított büntetőeljárások segítésére. A cél, hogy egyetlen ilyen eset se maradhasson jogkövetkezmény nélkül – áll a közleményben. 

A rendőrség jármű önkényes elvételének bűntette miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére.