Budafokon utcákat öntött el a víz, mert a Hosszú-réti patak kilépett medréből. Volt olyan terület, ahol több mint 1 méteres magasságban hömpölygött az ár.

A víz alámosta a 41-es villamos töltését is, ezért egy szakaszon pótlóbuszok járnak. Az áradás környezetszennyezéssel is járt, ugyanis egy autószerelő műhely raktárából olajat mosott ki a víz. Reggelre visszahúzódott a patak a medrébe, a tűzoltók még kora reggel is dolgoztak a kerületben a károk elhárításán.

Nagykanizsán is több utca víz alá került, de hatalmas felhőszakadás és jégeső volt Pest megyében Érden,Törökbálinton és Budaörsön is. A heves esőzés miatt utak váltak járhatatlanná, több autó akadt el mindkét településen. Törökbálint egyes részein 1 méter magasan hömpölygött a víz, 1 családot kellett kiköltöztetni.

A Győr-Moson-Sopron megyei Pannonhalmán fákat csavart ki a viharos erejű szél. A vízátfolyások miatt pedig Győrasszonyfát és Gic településeket sem lehetett megközelíteni. A pannonhalmi dombságból leömlő sárfolyam a főutat több helyen átmosta, Bakonypéterden 13 család házát fenyegette a víz. A csatornák nem tudták elvezetni a sok csapadékot, a sár a házak udvarára folyt. Az épületeket homokzsákokkal védik.

(hírTV)