Vona Gábor, a Jobbik elnöke azt kérdezte a kormányfőtől, hogy neki, családjának vagy legszűkebb környezetének van-e eltitkolt külföldi vagyona, off-shore vagyona, illetve zavaros pénzügyi ügylete.

Úgy vélte ugyanis, hatalmas nemzetbiztonsági veszélyt jelentene Magyarországra, és „belpolitikai tragédia” lenne, ha a kormányfőt zsarolni lehetne a pénzügyei miatt.

Orbán Viktor először annyit válaszolt: „e tekintetben nyugodtan aludhat”.

Vona Gábor viszonválaszában úgy reagált: ő a miniszterelnökkel ellentétben mindennap jól alszik. Hozzátette: a kormányfő úgy gondolja, hogy „sorosozással meg simicskázással” mindent a szőnyeg alá lehet söpörni. „Én lettem Soros György által politikus, vagy ön, engem tett háromszor miniszterelnökké Simicska Lajos vagy önt?” – tette fel a kérdést Vona Gábor, aki arra kérte Orbán Viktort, hogy a „belső démonaival” való küzdelmet oldja meg saját maga.

Orbán Viktor úgy reagált: „messzire jut a magyar parlament akkor, ha arra fordítja az idejét, hogy az önök gazdája ide beküldött, whiskey-szagú kérdéseivel foglalkozik”, az ország kérdései helyett. Úgy fogalmazott: „szomorú sors az, amikor az embernek gazdája van és nem a saját maga ura”. Szerinte lehet, hogy van, akit Soros György mozgat, és – fordult a Jobbik elnökéhez – „van, akit az önök gazdája”, de a Fidesz és a KDNP szuverén párt, amely csak a magyar emberek érdekét képviseli, és mindig minden törvényt maradéktalanul betart.

MTI, demokrata.hu