A főpolgármester egyeztetések és tárgyalások helyett megint a látványos konfliktust és a zsarolást választja. Egymaga lefújná az atlétikai világbajnokságot, ha nem úgy történik minden, ahogyan ő szeretné – reagált a lapnak Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője Karácsony Gergely újabb fenyegetésére, amely szerint ha a kormány felrúgja a Diákvárosról szóló kötött megállapodást, akkor stadion sem épülhet Ferencvárosban.

Hirdetés

A főpolgármester néhány nappal ezelőtt úgy nyilatkozott: könnyen lefújhatná a vb-t, csak ír egy e-mail-t az Atlétikai Világszövetségnek, hogy nem kíván Budapest atlétikai világbajnokságot rendezni. Mindezt úgy, hogy a Fővárosi Közgyűlés korábban egyhangúlag támogatta a 2023-as sportesemény megrendezését.

Mint ismert, a Diákváros és a Fudan kínai egyetem campusa egymás mellett épülne az egykori Nagyvásártelep, a Kvassay Jenő út, illetve a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ág határolta telekegyüttesen, a tervezett atlétikai stadion szomszédságában.

– Hol vannak a budapestiek érdekei? Nem számítanak annyit, mint Karácsony politikai ambíciói. Kivel egyeztetett a Facebook-posztja előtt? – tette fel kérdést Láng, aki hozzátette: mindenki számára egyértelmű tény, hogy egy ekkora világverseny megrendezése Budapest és Magyarország hírnevének tenne jót.

– Ezzel együtt pedig hasznot hozna a gazdaságnak, a turizmusnak, a budapesti vállalkozásoknak, erre pedig nagy szüksége van mindannyiunknak – sorolta a frakcióvezető, miután a Miniszterelnökség közleményben arról biztosította a főpolgármestert, hogy a Diákváros és a Fudan Egyetem campusa egyaránt megépül.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk