A bíboros a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus honlapján szombaton közzétett videóban azt mondta: a világjárvány ideje sokak számára gyászt, csüggedést, elbizonytalanodást jelentett. De ez az időszak alkalom arra is, hogy „elgondolkozzunk az életünkről”.

Hirdetés

„Mert az ember élete, minden nemzedék élete híd a múltból a jövő felé. (…) Az élet hídját kell megépítenünk” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ezen dolgoznak a szülők, az orvosok, a betegápolók és mindazok, akik az emberek egészségét és életét védik.

Erdő Péter szerint „meg kell építenünk a szeretet hídját is”. A szeretetet pedig leginkább a családban lehet továbbadni a felnövekvő nemzedéknek. A szülők „ezt a drága kincset” adják tovább azzal, hogy „egymást szeretni tudó”, „barátságos, segítőkész és derűs embereket nevelnek” a társadalomnak.

Kitért arra: a tudás hídját is meg kell építeni. Mindazt a tudást, amit az emberiség felhalmozott, tovább kell adni, hogy a következő nemzedékek gyarapíthassák.

Korábban írtuk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A pedagógusok, a nevelők, a kutatók, a tudósok mind-mind ezen fáradoznak, és ez a felelősség a mai nemzedéket is terheli. Ugyanakkor e kihívás egyben „nagyszerű feladat is”. Mert „mindennek akkor van igazán értéke, ha van értelme a múltunknak, van értelme a jövőnknek, van értelme egyén és közösség életének” – fogalmazott.

„Isten nem hagyja magára az emberiséget. Ő itt jár velünk a történelem útján, és vár bennünket egy boldogító örök találkozásra” – mondta a bíboros. Hozzátette, hogy itt a földön is meg kell ragadni a találkozás alkalmait, amilyen például a jövő szeptemberre tervezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus is lesz.

Legyen Jézus „életünk sugárzó társa, legyen ő az, aki optimizmust és örömet hoz az életünkbe!” – zárta üzenetét Erdő Péter bíboros.