Baráth Etele, a sportági szakszövetség elnöke a történtekről elmondta, Kolonics edzés közben rosszul lett egy résztáv végén, rádőlt a kísérő motorcsónakra, majd elvesztette eszméletét. A parton rögtön megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült megmenteni az életét.

Kolonics György a magyar kenusport példátlanul eredményes versenyzője volt. Két olimpiai bajnoki címe közül az elsőt Horváth Csabával kettesben szerezte az 1996-os atlantai olimpián, négy évvel később, Sydneyben egyesben győzött 500 méteren. A két olimpiai aranyon kívül két bronza is van, emellett 15 világbajnoki aranyat (az utolsót tavaly) és három Európa-bajnoki elsőséget is szerzett. Az idei Eb-n kétszer is a dobogó második fokára állhattak Kozmann Györggyel, akivel hat esztendeje versenyez együtt. A pekingi olimpia előtt is az egyik legbiztosabb éremesélyesként tekintettek rájuk.

Sportolói nagysága mellett emberi tulajdonságai miatt is nagyon kedvelték az őt ismerők, mindig szűkszavú, figyelmes és udvarias volt, soha nem részegítette meg a siker.