Pénteken most is főleg az óvodás és iskolás csoportoké volt a terep, akik a nyitást követően pillanatok alatt birtokukba vették a helyszínt, nem kis munkát adva a megjelenő sportágak edzőinek, szakembereinek.

A hivatalos megnyitóra 10 óra 30 perckor került sor, igazi sztárparádéval a színpadon. A Budapesti Nagy Sportágválasztó már hagyományosan startpisztoly dörrenésekkel indult útnak, amiben a következő hírességek segédkeztek: Igaly Diána (sportlövészet), Szávay Ágnes (tenisz), Bárdosi Sándor (sumo), Rippel Ferenc és Viktor (mozgásművészet), Szuper Levente és Majoross Gergely (jégkorong), Kelemen Balázs (ökölvívás), Nguyen Anasztázia (atlétika), Kammerer Zoltán (kajak), Hadfi Dániel (judo), Csabai Edvin (maratoni kenu), Gyurta Dániel (úszás), Boronkay Péter (paratriatlon).

A megnyitó után megjelent élsportolóink folyamatos autogram osztás közepette állták a lelkes rajongók rohamait. Délelőtt befutott Mészáros Anett (judo), Erdei Zsolt (ökölvívás), délután pedig Pulai Imre (szánkó), Risztov Éva (hosszútávúszás), Koroknai Máté (atlétika), Klampár Tibor (asztalitenisz), Gergely István és Gór-Nagy Miklós (vízilabda) is tiszteletét tette a Merkapt Maraton Sportközpontban.

A színpadon látványos sportági bemutatók, élsportolói interjúk színesítették a programot, Hajdú B. István közreműködésével, a sportágak pedig folyamatosan tevékenykedtek, a gyermeksereg szűnni nem akaró lelkesedése nyomán.

A IX. Budapesti Nagy Sportágválasztó szeptember 17-én, szombaton verőfényes napsütésben folytatódott. A sportközpont területét már délelőtt elárasztotta a rengeteg sportolni vágyó gyermek és szülő, így a két nap során, a rendezvény történetében először, több mint 20 ezren látogattak ki a helyszínre!

(A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!)

A második nap dübörgött tovább a sportágválasztás, a küzdősportok most is nagy sikert arattak, a vizes helyszínek a nagy melegben a szokásosnál is jobban csábították az érdeklődőket, a sárkányhajó megállás nélkül üzemelt és a többi sportági helyszínnél is rengetegen ragadtak „ritmust”, lapátot, labdát, ütőt vagy kesztyűt. A látogatók szombaton is találkozhattak hírességekkel, a Rippel testvérek és Klampár Tibor 17-én is a rendezvény vendége volt, mellettük Temesvári Andrea (tenisz) és Kozmann György (kenu) is ellátogatott Kőbányára, ahol a 13 és 16 órakor megtartott nyereménysorsoláson világbajnoki bronzérmes judósunk, Baczkó Bernadett segített a szervezőknek.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó szeptemberben is remek alkalmat kínált a látogatóknak, több mint 90 sportág megismerésére és kipróbálására, élsportokkal való találkozásra. Az országos rendezvénysorozat idén még két helyszínen várja az érdeklődőket, szeptember 23-24-én Hódmezővásárhelyen, egy héttel később pedig Szentesen lehet még sportágat választani!

További információ: www.sportagvalaszto.hu