Jakab Péter (Jobbik) egy olyan apához hasonlította Orbán Viktor miniszterelnököt, aki azt hiszi, ő mindent tud a világról és tudja, hogy a gyermekeinek, a magyaroknak, mire van szükségük. Orbán apánk jól tudja, hogy a családi kassza üres, a gyerekek ruhája szakadt, a kamrában alig van kenyér, hiszen válság van és ő az elmúlt években, ahelyett, hogy takarékoskodott volna, inkább elitta a pénzt – mondta.

Hirdetés

Hozzátette: az EU 2500 milliárd forintos támogatást adna a kamra feltöltésére, egy valamit kér ezért, Orbán apánk ne igya el a pénzt, hanem fordítsa a magyarok jólétére. Orbán apánk azonban „jól beint az uniónak”, a tisztesség szobrának láttatja magát, de csak akkor hajlandó megszavazni az uniós mentőcsomagot, ha az egészet saját magára költheti – fogalmazott.

Az ellenzéki politikus szerint a magyar vétóval Orbán Viktor világossá tette az álláspontját, bármikor kész Magyarországot kivezetni az unióból. Jakab Péter a vétó miatt önzéssel vádolta a miniszterelnököt, illetve a tolvajok fejedelmének, aljas embernek, Európa legnagyobb keresztapjának, maffiózónak nevezte. Közölte: pénzhez kell juttatni a magyarokat, az uniós pénz minden magyar embernek jár.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára azon a véleményen volt, hogy a frakcióvezető nem érti az EU működését. Kifejtette: az uniós csatlakozással Magyarország megállapodást kötött, amelynek értelmében kinyitotta a munkaerőpiacát, vállalva ezzel azt, hogy a nyugati tőke beáramlik és ez nehéz helyzetbe hozza a gazdaságot, de ezért kompenzáció jár: az uniós források lehívásának lehetősége.

Korábban írtuk

Hangsúlyozta, az uniós források nem adománynak számítanak, ezek jogosultságok, ezért egyetlen stratégiai célt kell teljesíteni: fel kell zárkózni a nyugat-európai életszínvonalhoz.

Elmondta, a forrásokat politikai zsarolásra akarják felhasználni, mivel a magyar kormány olyan politikát folytat, amely nem felel meg a brüsszeli politikusoknak, a Soros-hálózatnak. Ezért a magyar kormánynak kötelessége ellent mondani – hangoztatta.