Hirdetés

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője az infláció miatt arra szólította fel a kormányt, hogy „ne nyerészkedjen” tovább a magyar embereken, hanem csökkentse az üzemanyag jövedéki adóját és engedje el az alapvető élelmiszerek áfáját. Hagyjunk több pénzt magyar emberek zsebében, hogy túl tudják élni a válságot – hangsúlyozta.

A kormánypárti képviselőknek azt üzente: ők luxusban élnek, de az átlag magyarnak az élet is luxus. Kiemelte: jelenleg a magyarok csakne fele kevesebb mint 160 ezer forintot visz haza.

Dömötör Csaba államtitkár kiemelte: az európai állampolgárok megélhetését a háborús helyzet befolyásolja, de már ezt megelőzően is nőttek az energiaárak. Úgy vélte: erre az elhibázott szankciós politika csak „rátehet egy lapáttal”, így közös érdek, hogy ne lépjenek életbe olyan intézkedések, amely jobban fájnak Európának, mint a katonai agresszor Oroszországnak. Úgy kell küzdeni a békéért, hogy „közben nem lőjük lábon magukat” – fogalmazott.

Emlékeztett: a kormány családokat védő intézkedéseit – a kamatstopot, a benzinárstopot, az élelmiszerárstopot és a rezsicsökkentést – nem támogatta a baloldal, ahogyan a 13. havi nyugdíj visszaépítését és a szja-visszatérítést sem. Arra is emlékeztetett: az eddigi áfacsökkentéseket sem szavazták meg.

Korábban írtuk

Az államtitkár választ várt Jakab Pétertől a Jobbikban történt szexuális zaklatási ügyben, arra szólítva fel, hogy „ebben legyen bátor, ne az üléstermi fenyegetésekben”.