Jakab Péter (Jobbik) szerint a kormánypártok nem ismerik a magyar valóságot, ezért ki kéne menniük az emberek közé. Ő is azért járja az országot, hogy megkérdezze az emberektől, mik a problémáik, miben segíthetnek – mondta.

Hirdetés

Úgy vélte, az emberek azt szeretnék, hogy rendezzék a béreket, csökkentsék az adókat, támogassák a vidéket, a fiatalokat, emeljék a nyugdíjakat, engedjék el a férfiakat is nyugdíjba 40 év után. Szabadságot, jólétet és kiszámítható jövőt akarnak az emberek – hangoztatta.

Megjegyezte: ő miniszterelnökként is ott lesz az emberek között, hogy megkérdezze, mi a gondjuk, mert a kormányzás szolgálatot jelent, nem pedig uralkodást.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte: a jobbikos képviselő ahhoz a koalícióhoz csatlakozott, amely korábban majdnem tönkretette az országot. Azt kérte az ellenzéki politikustól, hogy ha utcafórumot tart, adjon tájékoztatást a kormány bejelentéseiről is, a hitelmoratórium meghosszabbításáról, a családi adóvisszatérítésről, a 13. havi nyugdíjról, a fegyverpénzről, a családi otthonteremtési kedvezményről.

Korábban írtuk

Közölte: hiteltelen kioktatást hallgatni a Jobbiktól, amikor egy épkézláb javaslat sem hangzik el tőlük, és az ellenzék legfeljebb adóemelésről beszél.

Megkérdezte Jakab Pétertől, szerinte rendben van-e, hogy az egyik fórumán fojtogattak egy állampolgárt. A képviselő csak népes testőrgárdával mer azok közé menni, akikre hivatkozik – mondta Dömötör Csaba.