Fotó: képernyőkép
Hirdetés

A produkciót látva és pláne hallgatva szekunder szégyent érezhettünk, hiszen a felvétel még a Jobbik-elnöktől megszokott gyenge színvonalhoz képest is rendkívül nívótlan volt.

Csakhogy van itt nagyobb baj is: mint az Vörös István közleményéből kiderül, a szöveg átírására és a dal politikai célra történő felhasználására Gyurcsány Ferenc szövetségese nem kért engedélyt.

„Az eredeti, levédett Kié ez az ország című dal szövegírója, zeneszerzője és előadója én vagyok, mely az 1993-as Ez egy kutya világ című lemezemen jelent meg. A dalt semmiféle politikai célzatú felhasználásra, reklámra, nem engedélyeztem. Különösen úgy nem, hogy a szöveg bizonyos részeit átírják, és politikai felhangot adjanak neki.

Felszólítjuk Jakab Pétert, hogy a videó-felvételt törölje, távolítsa el!”

Ezt írta a dal szerzője, egy kommentben hozzátéve: „A közleményemet törölte, a videót fennhagyta! Perelek, ha nem tünteti el.”

A dal három órával azután, hogy Vörös István a videó törlését kérte, még ott volt Jakab Facebook-oldalán. Később törölték, de a pártelnök ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, a dalszerzőnek „szólt be”:

„A szerző, aki egykor talán maga is lázadt egy rendszer ellen, most felháborodott a lázadásunkon. Ma azt követelte, hogy tüntessem el a dalt az oldalamról. Hogy a dalt félti, vagy csak saját magát a rezsim haragjától, nem tudom. Ő már nem lázad. Mi igen. Mi ugyanis nem egy dalt féltünk, hanem egy országot. Azt, amelyik a tied is, de elvették tőled. Mi fogjuk neked visszaadni!” – írta Jakab Péter.

Korábban írtuk