Hirdetés

Jakab Péter (Jobbik) szerint a kormánypártok mindent el akarnak venni a magyar emberektől, a pénzüket, a jövőjüket, az életüket, az egészségüket, lehallgatják a telefonjaikat. Ugyanakkor 13 éve nem nyúltak hozzá a minimálnyugdíjhoz és a családi pótlékhoz – közölte, úgy fogalmazva: a kormánypártok Európa szegényházává tették az országot, saját magukat pedig milliárdossá.

Közölte, hogy a kormánypártok feláldozták a nemzetet saját gazdagodásuk oltárán. Aki ilyet tesz, annak nincs kegyelem, csak kőkemény elszámoltatás – hangoztatta. Szerinte az elszámoltatás lesz az új kormány hitelességpróbája, ehhez pedig csak akarat kell.

Elmondta, hogy az ellenzék a szabadság és a jólét országát fogja felépíteni. Hozzátette: nem akarja folytatni az elmúlt 30 év politikáját, ezért csak annyit ígér, amennyit biztosan meg tud tartani. 30 év mocskát nem lehet 30 nap alatt helyrehozni, „piszoknehéz” lesz romjaiból újjáépíteni az országot – vélekedett. Jakab Péter közölte, vele nemcsak kormányt, hanem végre rendszert is vált az ország.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Jobbik összeolvadását hangsúlyozta a baloldali pártokkal. Szerinte ha a Jobbik-elnök fontosnak tartaná a magyarok megélhetését, akkor nem fogott volna össze az országvesztőkkel. Felidézte, hogy a jobbikos politikus „új főnökeinek” kormányzása idején 13 százalékkal nőttek a reálbérek Magyarországon, míg a mostani kormányzás alatt 70 százalékkal, a gazdaság pedig 7 százalékkal zsugorodott, most pedig 7 százalékkal nő.

Korábban írtuk

Szerinte a Jobbik-elnöknek csak epizódszerepet osztottak „ebben a baloldali előválasztásnak nevezett izében”; a Jobbik és Jakab Péter önként odaadta önállóságát azoknak, akik ellen a pártja létrejött, a posztkommunistáknak. Megjegyezte: a Jobbik rálépett egy útra és arról már nem lehet visszafordulni.