Fotó: MTI/Kovács Attila (szerk.)
Hirdetés

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője az elhangzottakra reagálva azt sürgette: ne késlekedjen a kormány a munkavállalók megsegítésével, mert újabb négyezer munkanélkülit eredményez minden napnyi „tétlenkedés”.

Ez vétkes mulasztás – jelentette ki, azt sürgetve, „ne fosszák ki az önkormányzatokat”, hiszen van elég pénz a költségvetésben, így nem kell megszorító politikát folytatni; példaként a kormányzat által „propagandára” vagy a Belgrád-Budapest vasútvonalra költött forrásokat említette.

Brüsszel kettőezer milliárd forintot tett felszabadíthatóvá – tette hozzá, mondván, ezzel az eszközzel élhet a kormányfő, akinek korlátlan hatalmat szavaztak meg korlátlan időre, így „azokat az uniós pénzeket, amiket Mészárosnak, meg a famíliának szánt, azokat szépen át kell csoportosítani az ápolók, a rendőrök és a melósok zsebébe”.

Hozzátette: Mészáros Lőrincnek most kellene belenyúlnia a saját zsebébe, szerepet vállalnia a közteherviselésből, akár egy rendkívüli adó formájában.

Egyben sürgette, hogy a munkavállalók bérének legalább négyötödét vállalja át az állam, „hogy ne azok cipeljék a hátukon ezt az országot, akik a legrosszabbul keresnek, mert ők akkor ebbe bele fognak dögleni”.