Jobbiknak azon ominózus elnökségi ülését követően, amikor kabinetfőnöke és élettársa, valamint a párt informatikai vezetőjének távozása után puccskísérletet emlegetve Jakab Péter pártelnök is kivonult az elnökség üléséről, egészen pontosan május 30-án a pártelnök közösségi oldalán az alábbi bejegyzést tette: „A Jobbik elnökeként csak egy helyes döntést hozhatok: a mai napon elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett, feljelentést teszek hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból. Az eljárás alapjául szolgáló bizonyítékokat, dokumentumokat a hatóság rendelkezésére bocsátom, a sajtónak a kérdésben nem nyilatkozom.”

Hirdetés

Nos, az említett bejegyzés óta két hét telt el, ám a Magyar Hírlap megkeresésére a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina azt a tájékoztatást adta, hogy múlt hét péntekig az illetékes rendőrhatósághoz, illetve vádhatósághoz nem érkezett feljelentés Jakab Péter részéről a Jobbik pártalapítványánál történtekkel kapcsolatban.

Ugyanakkor a múlt hét csütörtökén összehívott választmányi ülésről, amelyen Jakab nem jelent meg, csak a közösségi médiában tudatta, hogy lemond a pártelnöki tisztségéről, egyre több részlet látott napvilágot. Mint azt a lap jobbikos forrása jelezte, Szabó Gábor választmányi elnök azt kezdeményezte, hogy az elnök lemondása miatt teljes körű tisztújítást tartsanak, vagyis az elnök mellett válasszanak új elnökséget is, ám ezt a választmány leszavazta. A jelenlegi elnökség megmaradt nyolc tagja közül öten ugyanis eleve Jakab leváltására szavaztak, a választmányi elnökön túl csupán Z. Kárpát Dániel és Lukács László György alelnökök álltak ki Jakab mellett.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik volt országgyűlési képviselője újabb részletet osztott meg a választmányi ülésen történtekről. Eszerint, amikor kiderült Jakab lemondása, Brenner Koloman frakcióvezető-helyettes azt mondta: akkor a frakcióvezetésről is le kell váltani Jakab Pétert. „Gondolom, kellene neki a 2,5 milliós frakcióvezetői fizetés” – írta Varga-Damm.

Korábban írtuk

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Hírlap oldalán.