Közlése szerint arról kaptak jelzéseket, hogy 15 hónapos munkaidő-keretet vezetett be a Tiszaújvárosban működő Jabil, „ami azt jelenti, hogy ez idő alatt lényegében orrvérzésig lehet dolgoztatni a munkavállalókat”, és a vállalat „fenntartja a 80 órás munkahét lehetőségét is”.

Hirdetés

Ez annyit jelent, hogy pihenőnap nélkül akár napi 11 órát is lehet dolgoztatni a munkavállalókat, ami egyszerre dolgozó- és egyszerre családellenes lépés – jelentette ki Jakab Péter, jelezve, hogy korábban a kormányhoz fordult ebben az ügyben kérdéseivel.

A Jobbik elnökének közlése szerint azt a választ kapta, hogy adótitok, milyen kedvezményeket kapott ez a cég az utóbbi tíz évben, az itteni munkakörülményekkel pedig semmilyen probléma nincsen.

Ez maga a Fidesz: a dolgozót kiszolgáltatja, a multit pedig kiszolgálja – fogalmazott online sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus, aki jelezte: kezdeményezik, hogy a kormány tárgyalja újra a Jabillal kötött stratégiai együttműködését, egyben méltó munkakörülmények és bér megadását sürgette.

Korábban írtuk