Fotó: MTI/Mohai Balázs, archív
Hirdetés

„A Jobbik megértette, mit üzentek otthon maradt támogatói: megújulásra van szükség. A párt elnöksége úgy látja, hogy Jakab Péter megtestesíti mindazt, amire az eredményes nemzeti érdekképviselet érdekében szüksége van hazánknak” – áll a párt közleményében.

Azt írták: a miskolci, háromgyermekes, pedagógus végzettségű országgyűlési képviselő a tavalyi parlamenti választáson alig több mint 100 szavazattal maradt el az egyéni győzelemtől. Az Országgyűlésben végzett munkája során sokszor szembesítette a „népnyúzó Orbán-kormányt gőgös zsarnokságának” következményeivel.

A Jobbik országos elnökségének meggyőződése, hogy Jakab Péter személyében Orbán Viktor miniszterelnök „méltó ellenfelet kap az Országgyűlésben” – tették hozzá.

Jakab Péter a Jobbik szóvivője.

A párt frakcióvezetője jelenleg Gyöngyösi Márton elnökhelyettes, európai parlamenti (EP-) listavezető. A Jobbik szerdai közlése alapján ő lesz a Jobbik EP-képviselője. A párt az egy héttel ezelőtti EP-választáson egy mandátumot szerzett.

A Jobbik országos elnöksége szombaton bejelentette, hogy vállalva a politikai és személyi felelősséget az EP-választás eredményéért, nem tölti ki teljes mandátumát, hanem előrehozott tisztújítást ír ki, amelyet az önkormányzati választások utáni hónapban tart. Addig az országos elnöksége teljes jogkörrel látja el feladatait.