Hirdetés

Jakab Péter (Jobbik) közölte: a külügyminiszter szerint egész Európában Magyarország kezelte a legsikeresebben a válságot. Jakab ezzel nem értett egyet, és azt találta mondani:

– Mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok?

Ezen a ponton Kövér László házelnök figyelmeztette Jakab Pétert, hogy ha nem fejezi be a sértegetést, elveszi tőle a szót.

Ugye önről is lehet ugyanez a véleményem? – vetette oda a házelnöknek a bárdolatlan képviselő. Kövér László elvette a szót Jakab Pétertől, és közölte: Jakab Péter sértegette képviselőtársait, és „ennek is meglesz a következménye”. Ennek hallatán Jakab szokásához híven őrjöngésbe kezdett.

Korábban írtuk

Kövér László végül azt tanácsolta a viselkedni nem tudó politikusnak, hogy vegyen fel egy tanácsadót, aki eligazítja a házszabály rejtelmeiben.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arról számolt be közösségi oldalán, hogy (a parlamenti közvetítés során ezt nem lehetett tisztán hallani) Jakab azt mondta a házelnöknek:

– Menjen, vegyen perzsaszőnyegeket, ficsúr!

Az államtitkár azt írta az eset kapcsán:

Kövér László már évtizedekkel azelőtt letett valamit az ország függetlenségéért és erősödéséért végzett küzdelem asztalára, mint hogy Jakab Péter megkapta első bohócsipkáját.

Az idézett mondat Jakab Péteré, Kövér László házelnöknek vetette oda a szokásosnál is pokrócabb stílusban….

Posted by Dömötör Csaba on Monday, May 17, 2021