Fotó: MTI, Varga Norbert Facebook-oldala, szerk.
Hirdetés

Jakab Péter úgy fogalmazott, hogy a vidék szegény, de élni akar. Nem szeretnék, hogy Budapestről irányított pártpolitikusok mondják el, mi a jövő, nem szeretnének rabszolgatörvényt, korrupciót és fenntarthatatlan látványberuházásokat – hangoztatta.

Hozzátette, hogy a vidéki emberek európai béreket szeretnének, normális egészségügyi ellátást és minőségi oktatást.

Jakab Péter kiemelte, hogy Sopronban hivatalosan hatvanezren élnek, azonban egyes becslések szerint ez a szám elérheti a 120 ezret is. Ez a túlzsúfoltság rendszeres közlekedési dugókat, az utak tönkremenetelét és az ingatlanárak növekedését eredményezi; „a soproniak megfulladnak saját városukban” – mondta.

Beszélt arról is, hogy azért alakult ellenzéki összefogás Sopronban, mert a fejlődést ezzel lehet elérni.     Október 13-án a soproniaknak arról kell dönteniük, hogy „fideszes helytartókat szeretnének a saját nyakukra ültetni, akik majd a kormányt képviselik a lakossággal szemben is, vagy inkább úgy döntenek, hogy helyi harcos lokálpatriótákat választanak, akik a lakosságot fogják képviselni, ha kell, a kormánnyal szemben is” – fogalmazott.

Jakab Péter összellenzéki polgármesterjelöltnek nevezte Varga Norbertet, aki ugyanakkor jelezte: megtisztelőnek tartaná ezt, de nem az, hanem független jelölt, akit az ellenzék támogat.

„Hazudnék, ha nem az lennék, én egy független, autonóm személyiség vagyok”, és az összes eddigi tudásomat arra szeretném fordítani, hogy a soproniaknak segíteni tudjak, és mindenkihez függetlenként tudjak szólni – mondta Varga Norbert, majd megköszönte az ellenzéki pártok támogatását, akik „megértették, hogy Sopronért össze kell fogni, felül kell írni az ideológiai különbségeket”.

Szerinte első lépésként egyrészt megálljt kell parancsolni Budapestnek, „nem lehet, hogy Sopronban csak bábpolitikusok üljenek”, „egy független emberre van szükség, aki Budapesttel is szembe tud menni Sopron érdekeiért”. Másrészt – folytatta – foglalkozni kell azzal, hogy a város „megtelt”, túlzsúfolt lett, meg kell vizsgálni, hogy ténylegesen mennyien élnek Sopronban, mert e nélkül nem tudni, mennyi orvosra, tanárra vagy bölcsődei dolgozóra van szükség.

Brenner Koloman, a Jobbik soproni elnöke, a párt országgyűlési képviselőcsoportjának helyettes vezetője arról beszélt, hogy október 13-a sorsdöntő nap lesz Magyarország és Sopron életében is, mert ahogy 2006-tól a Fidesz egy „egypárti túlhatalmat” épített ki, úgy az ellenzéknek október 13-án esélye lesz arra, hogy az első téglát kiverje ebből a rendszerből.

Varga Norbert független polgármesterjelöltet támogatja a Momentum, a Jobbik, a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika és a Mindenki Magyarországért Mozgalom Sopronban az október 13-ai önkormányzati választáson – az ellenzéki összefogás szereplőinek korábbi közlése alapján.