Az iskola mellett végezhető, ingyenes képzéseken a diákok amellett, hogy tovább mélyíthetik tudásukat többek között a társadalomtudományok területén, olyan készségeiket is fejleszthetik, amelyek későbbi tanulmányaik és karrierjük során is hasznosak lehetnek – olvasható az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

Hirdetés

A programban kínált témák között megtalálható egyebek mellett a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is. A diákoknak havonta kétszer személyes készségfejlesztő napot tartanak, amikor lehetőségük nyílik ismert szakértők előadásain, különböző általános kommunikációs és érveléstechnikai, valamint tanulásmódszertani tréningeken részt venni.

Az idei tanévtől az e-learning kurzusok mellett valamennyi képzési helyszínen elérhetők a személyes tanulási és közösségépítő alkalmak, és hetente szakmai klubdélutánokat is szerveznek. Újdonság az is, hogy szeptembertől elindultak az angol és német nyelvi kurzusok, amelyek elsődleges célja a beszédkészség-fejlesztés. Emellett már a Történelem/írás című, tudományos igényű történelmi dolgozat megírását támogató, új e-learning kurzus is elérhető az MCC középiskolás programjába bekapcsolódók számára.

A több mint 25 éves Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amelynek középiskolás programja már több mint tizenöt éve működik sikeresen. A 2021 szeptemberében indult tanévet mintegy 2300 középiskolás diák kezdte meg az MCC-ben. A program Budapest mellett még 11 településen érhető el, például Győrben, Debrecenben, Szegeden, Szombathelyen és Szekszárdon. A 2013 óta Erdélyben is jelen lévő képzéseken több mint hatszáz ottani magyar tanuló vesz részt, de Felvidékről, a Vajdaságból és most már Kárpátaljáról is jelentkezhetnek középiskolások a programra. A résztvevők száma folyamatosan emelkedett az elmúlt években, és ezt a trendet a jövőben is szeretné folytatni az MCC, amely a következő években mintegy 4 ezer középiskolás részvételével számol a programban. Az MCC célja, hogy néhány éven belül 35 Kárpát-medencei településen, 10 ezer diák tehetséggondozását valósítsa meg – írták.

A jelentkezés pontos menetéről és a programról további információ a kp.mcc.hu oldalon található.

Korábban írtuk