A politikus a Spiegel német hetilapnak adott szerdai nyilatkozatában kijelentette: az Európai Uniónak népszavazással kellene döntenie Magyarország tagságáról – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

– Referendumot kellene tartani arról, hogy az EU továbbra is tolerálja-e Orbánt. Meggyőződésem, hogy a válasz egy határozott nem lenne

– fogalmazott Jean Asselborn.

A gyermekek védelmében hozott magyar pedofilellenes törvénycsomag hatalmas lavinát indított be az Európai Unióban, hazánk ellen hetek óta összehangolt támadás zajlik. A magyar parlament által megszavazott törvénnyel szemben tizennégy uniós tagország is közös nyilatkozatot írt alá június közepén, köztük Németország, Hollandia, Svédország és Belgium.

Az Európai Bizottság két kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarországgal szemben a gyermekvédelmi törvény egyes rendelkezései miatt múlt csütörtökön. Az uniós testület először is az egyenlőség, valamint az alapvető jogok érvényesülését kérdőjelezi meg a törvénnyel kapcsolatban, továbbá abban is lehetséges jogsértést lát, hogy Magyarországon az LMBTQ-tematikájú mesekönyvekben fel kellett tüntetni, hogy az a „megszokottól eltérő viselkedésformát tartalmazó” kiadvány.

Korábban írtuk

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szokatlanul élesen fogalmazott a magyar jogszabályról, azt többször szégyenteljesnek nevezte. A német politikus már az elmúlt hetekben ígéretet tett rá, hogy az EU jogi eszközökkel lép majd fel a szabályozás ellen.

– Ez a törvény a homoszexualitást a pornográfiával egy szintre helyezi, a gyermekek védelmét használva ürügyként, ez a törvény diszkriminál, szégyenletes, és teljességgel szembemegy az uniós alapértékekkel: az emberi jogokkal, méltósággal és egyenlőséggel – nyomatékosította Ursula von der Leyen azon az európai parlamenti vitán, amelyet a június közepén elfogadott magyar törvény kapcsán rendeztek.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE KATTINTVA!