A választási rendszer csak a jéghegy csúcsa, „és a jéghegy még előttünk áll” – mondta Karácsony Gergely az ellenzéki agórán

A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta, a Párbeszéd olyan Magyarországot szeretne, ahol mindenki számít. Karácsony Gergely szerint a legfontosabb az, ami a szervező szervezet neve is egyben, hogy Magyarország egy közös ország. Karácsony annak örülne igazán, ha mindig látnánk egymásban a jót.

„Amikor 2011. december 23-án, egy nappal karácsony előtt – rossz szóvicc volt, elnézést kérek – elfogadta a Fidesz kétharmada azt a választási rendszert, aminek most a megváltoztatására jöttünk itt össze, akkor én ott mínusz 20 fokban le voltam láncolva a parlament bejáratához” – pendített meg ő is nosztalgikus húrokat az előtte szólókhoz hasonlóan. „Akkor nagyon világossá tettük, adtunk egy erős jelet az utókornak, hogy ennek a választási rendszernek az elfogadása egy nagyon sötét korszakot” nyit meg Magyarország előtt.

„Már aznap este néhány százan, vagy talán néhány ezren közösen tüntettek velünk a választási rendszer elfogadása ellen. Mégsem lett forradalom” – mondta szomorúan a Párbeszéd politikusa. „Értetlenül állunk az előtt, hogy a magyarok miért hagyták ezt?” – tette fel a kérdést a nulla százalék körüli támogatottsággal bíró Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

A választási rendszer csak a jéghegy csúcsa, „és a jéghegy még előttünk áll” – használt a maguk számára nem túl előnyös képi elemet beszéde végén Karácsony Gergely.

Az alábbi videóban az agóra teljes megnyitóját megtekinthetik, benne az összes ellenzéki politikus beszédével.

-EN-